Tovább csökkenti a sportklubok adóterheit a Fidesz

sport
2017 november 02., 18:08
comments 139
photo_camera Orbán Viktor a felcsúti Pancho lelátóján Fotó: Marjai János

Az MTI krónikája alapján Tiba István fideszes képviselő az előterjesztője annak a csütörtök délutáni törvényjavaslatnak, amely értelmében a sportvállalkozásoknak a sporttevékenységgel összefüggésben szerzett bevételeik, vagyis 

  • a belépőjegyek és bérletek értékesítése, 
  • a reklámközzététel, 
  • a játékjogok átadása, 
  • a szponzorálási szerződések, 
  • a közvetítési díjak és a sportlétesítmények hasznosítása után 

nem kellene iparűzési adót fizetniük. Azokról a sportklubokról beszélt a Fidesz képviselője, amelyek legnagyobb haszonélvezői az ún. TAO-törvénynek. Ezen a címen csak tavaly 135 milliárd forint nyereségadó vándorolt a költségvetés helyett a kedvezményezettekhez, zömében sportklubokhoz, és erről már a Kúria is kimondta, hogy mind az utolsó fillérig közpénz. Tiba természetesen indoklásában 

a sport és a sportolás egészségmegőrző funkcióját emelte ki,

holott a törvény természetesen a hivatásos sportolókból élő klubok életét könnyíti majd meg mindenekelőtt.

"A nettó árbevétel csökkentésének adóhatása állami támogatás, amelyet az adóalany a csekély összegű támogatásokról szóló rendelet vagy a csoportmentességi rendelet szabályaival összhangban, sportlétesítmények üzemeltetéséhez nyújtott támogatásként vehet igénybe" - közölte még Tiba, akit a kormány részéről Tállai András, az NGM parlamenti államtitkára (a mezőkövesdi foci feltétlen híve)biztosított támogatása felől. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.