Kanye Westet 39 éves korában diagnosztizálták mentális betegséggel

ZENE
2018 június 03., 11:02
comments 143
link Forrás

Megjelent Kanye West új albuma, a ye, ezért interjút csinált vele egy rádiós műsorvezető, Big Boy. Elég személyes témákat is érintettek, és egy ponton Kanye feltételezett mentális betegségei is szóba kerültek. 

„Annyira áldottnak és kivételezettnek érzem magam, elvégre gondolj azokra az emberekre, akik mentális betegségtől szenvednek, és nem születtek Kanye Westnek, nem írhatják meg azt az albumot olyan királyra, mint én […]”

Kanye elmondja, hogy 39 éves volt, amikor diagnosztizálták nála a betegséget. Hogy pontosan mit, az nem is érdekes, mert a lényeg, hogy ez az ő életében

„nem fogyatékosság, hanem szupererő.”

Kanye azt is elmagyarázta, miért lett ye az album címe:

„Azt hiszem, a ye a leggyakrabban használt szó a Bibliában [a határozott névelő (the) archaikus formája], és a Bibliában azt jelenti, 'te', szóval én te vagyok, én mi vagyunk, mi vagyunk azok. Kanye-tól, ami azt jelenti, az egyetlen, a ye-ig jutottunk – gyönyörű tükörképe a bennük lakozó jónak, rossznak, összezavarodottnak, mindennek. Az album visszatükröződése annak, amik mi vagyunk. (Hypebeast)

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.