Két barátságos meccsen is pont a napnyugta pillanatában zuhant a földre a tunéziai kapus

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A világbajnokságra készülő tunéziai válogatott megtalálta a módját, hogy a játékosok valahogy megküzdjenek a ramadánnal is: a muszlim vallás előírásai szerint a hónap során a hívőknek napkeltétől-napnyugtáig böjtölniük kell, ami nyilván nem könnyíti meg az élsportolók dolgát. 

A válogatott azonban a portugálok, majd a törökök elleni barátságos meccsen is rájött arra, hogy egy kis trükkel a mérkőzésnek legalább a végén nem kell üres hassal játszaniuk: mindkét meccsen a kapus, Mouez Hassen épp akkor színlelt sérülést, amikor hivatalosan a napnyugta időpontja volt, így csapattársai kirohanhattak az oldalvonal mellé, és bekaphattak pár falatot meg ihattak egy keveset. 

A gyors étkezésnek hatása is volt, a portugálok ellen például sikerült egyenlíteni a falatozás után. Mindkét felkészülési meccs 2-2-es eredménnyel zárult. 

Bár a szimulálást általában nem nézik jó szemmel a sportrajongók (teljes joggal), de ez a tunéziai eset inkább pozitív reakciókat váltott ki az interneten. Ugyanakkor a tunéziai labdarúgó szövetség egyelőre még nem kommentálta, hogy mennyire értettek egyet a játékosok akciójával. 

Az idei ramadán pont június 14-én, a világbajnokság nyitónapján ér majd véget, így a torna közben már nem kell trükköznie a csapatnak, de van még egy felkészülési mérkőzésük addig, június 9-én a spanyolok ellen, ott majd érdemes lesz figyelni, megsérül-e hirtelen a tunéziai kapus. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.