Két barátságos meccsen is pont a napnyugta pillanatában zuhant a földre a tunéziai kapus

sport
2018 június 04., 17:45

A világbajnokságra készülő tunéziai válogatott megtalálta a módját, hogy a játékosok valahogy megküzdjenek a ramadánnal is: a muszlim vallás előírásai szerint a hónap során a hívőknek napkeltétől-napnyugtáig böjtölniük kell, ami nyilván nem könnyíti meg az élsportolók dolgát.

A válogatott azonban a portugálok, majd a törökök elleni barátságos meccsen is rájött arra, hogy egy kis trükkel a mérkőzésnek legalább a végén nem kell üres hassal játszaniuk: mindkét meccsen a kapus, Mouez Hassen épp akkor színlelt sérülést, amikor hivatalosan a napnyugta időpontja volt, így csapattársai kirohanhattak az oldalvonal mellé, és bekaphattak pár falatot meg ihattak egy keveset.

A gyors étkezésnek hatása is volt, a portugálok ellen például sikerült egyenlíteni a falatozás után. Mindkét felkészülési meccs 2-2-es eredménnyel zárult.

Bár a szimulálást általában nem nézik jó szemmel a sportrajongók (teljes joggal), de ez a tunéziai eset inkább pozitív reakciókat váltott ki az interneten. Ugyanakkor a tunéziai labdarúgó szövetség egyelőre még nem kommentálta, hogy mennyire értettek egyet a játékosok akciójával.

link Forrás

Az idei ramadán pont június 14-én, a világbajnokság nyitónapján ér majd véget, így a torna közben már nem kell trükköznie a csapatnak, de van még egy felkészülési mérkőzésük addig, június 9-én a spanyolok ellen, ott majd érdemes lesz figyelni, megsérül-e hirtelen a tunéziai kapus. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.