Két barátságos meccsen is pont a napnyugta pillanatában zuhant a földre a tunéziai kapus

2018 június 4., hétfő 17:45
97

A világbajnokságra készülő tunéziai válogatott megtalálta a módját, hogy a játékosok valahogy megküzdjenek a ramadánnal is: a muszlim vallás előírásai szerint a hónap során a hívőknek napkeltétől-napnyugtáig böjtölniük kell, ami nyilván nem könnyíti meg az élsportolók dolgát. 

A válogatott azonban a portugálok, majd a törökök elleni barátságos meccsen is rájött arra, hogy egy kis trükkel a mérkőzésnek legalább a végén nem kell üres hassal játszaniuk: mindkét meccsen a kapus, Mouez Hassen épp akkor színlelt sérülést, amikor hivatalosan a napnyugta időpontja volt, így csapattársai kirohanhattak az oldalvonal mellé, és bekaphattak pár falatot meg ihattak egy keveset. 

A gyors étkezésnek hatása is volt, a portugálok ellen például sikerült egyenlíteni a falatozás után. Mindkét felkészülési meccs 2-2-es eredménnyel zárult. 

Bár a szimulálást általában nem nézik jó szemmel a sportrajongók (teljes joggal), de ez a tunéziai eset inkább pozitív reakciókat váltott ki az interneten. Ugyanakkor a tunéziai labdarúgó szövetség egyelőre még nem kommentálta, hogy mennyire értettek egyet a játékosok akciójával. 

Az idei ramadán pont június 14-én, a világbajnokság nyitónapján ér majd véget, így a torna közben már nem kell trükköznie a csapatnak, de van még egy felkészülési mérkőzésük addig, június 9-én a spanyolok ellen, ott majd érdemes lesz figyelni, megsérül-e hirtelen a tunéziai kapus. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt