Mészáros Lőrinc egyik cége százmilliókat kaszált a közmédia reklámidején

2018 június 4., hétfő 7:28
101

A 24.hu írta meg, hogy a Media Services Company Magyarország Kft. (MSC), ami egy 2015-ös tender óta az MTVA tévécsatornáinak reklámidejét értékesítette, a 2017-es pénzügyi eredménye alapján összesen 545 millió forint osztalékot fizet ki a cég tavalyi 294 milliós adózás utáni eredményéből és az előző évi 250 milliós eredménytartalékba helyezett adózott eredményből.

Az 545 milliós osztalékot az anyavállalat, az Atmedia kapja, aminek a Status MPE Magántőke Alapon keresztül Mészáros Lőrinc (Magyarország első vagy második legbefolyásosabb üzletembere) az egyik tulajdonosa.

Tiborcz István és Mészáros Lőrinc május 15-én a MOM Parkban lévő Leroy Bistro előtt beszélget a találkozójuk után. Fotó: olvasónk/444

Szintén tulajdonos Tombor András (Habony Árpád egykori hitelezője és a mandiner.hu tulajdonosa) és a Rákosi Tamáshoz (a TV2 igazgatósági tagjához és az IKO műsorgyártó cég egyik tulajdonosához) is köthető luxemburgi cég, a Mangusta Invest S.A.

Az MSC 4 milliárdos nettó árbevételt ért el 2017-ben, és az anyavállalat, a kb. 40 hazai tévécsatorna reklámidejét értékesítő Atmedia is jól teljesített: 27,7 milliárd forint bevételt ért el. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt