Süli János a folyamatos párbeszéd fontosságát hangsúlyozta, majd amikor a Parlamentben a Stop Sorosról kérdeztük, azt mondta, nem kíván erről beszélni

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli minisztert, a KDNP-s Süli János a nemzeti összetartozás napja alkalmából nem Anna and the Barbiest posztolt, hanem egy hosszabb írást Trianonról, a Kárpát-medencei magyarságról és a feladatokról. Ebben a szövegben szerepel ez, ami a nyilvánosság szintjeit szisztematikusan felszámoló Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjétől egészen meglepő:

„Ha nem értjük meg, hogy a párbeszéd, a vélemények, a nézetek ütköztetése a meggyőződések birkózása, akkor csekély esélyt kínál a jövő. Véssük jól az eszünkbe: a folyamatos párbeszéd olyan szellemi viadal, ahol csak győztesek lehetnek.”

Bár azt írja, „az összetartozás és az összefogás nem a nagy szavak, hanem a nagy tettek mezeje”, a gyakorlatban az általa is nagyra tartott folyamatos párbeszéd egészen máshogy néz ki.

Körülbelül egy időben azzal, hogy a szöveget kiposztolta a Facebookra, a Parlament folyosóján megpróbáltuk arról kérdezni, miért volt szükség arra, hogy az eredeti javaslaton enyhítsenek az ún. Stop Soros-törvényjavaslatban.

Süli miniszter ekkor azt mondta, most nem kíván erről beszélni.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.