Süli János a folyamatos párbeszéd fontosságát hangsúlyozta, majd amikor a Parlamentben a Stop Sorosról kérdeztük, azt mondta, nem kíván erről beszélni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli minisztert, a KDNP-s Süli János a nemzeti összetartozás napja alkalmából nem Anna and the Barbiest posztolt, hanem egy hosszabb írást Trianonról, a Kárpát-medencei magyarságról és a feladatokról. Ebben a szövegben szerepel ez, ami a nyilvánosság szintjeit szisztematikusan felszámoló Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjétől egészen meglepő:

„Ha nem értjük meg, hogy a párbeszéd, a vélemények, a nézetek ütköztetése a meggyőződések birkózása, akkor csekély esélyt kínál a jövő. Véssük jól az eszünkbe: a folyamatos párbeszéd olyan szellemi viadal, ahol csak győztesek lehetnek.”

Bár azt írja, „az összetartozás és az összefogás nem a nagy szavak, hanem a nagy tettek mezeje”, a gyakorlatban az általa is nagyra tartott folyamatos párbeszéd egészen máshogy néz ki.

Körülbelül egy időben azzal, hogy a szöveget kiposztolta a Facebookra, a Parlament folyosóján megpróbáltuk arról kérdezni, miért volt szükség arra, hogy az eredeti javaslaton enyhítsenek az ún. Stop Soros-törvényjavaslatban.

Süli miniszter ekkor azt mondta, most nem kíván erről beszélni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.