„Náciknak nincs fürdés” - kurjantották a német szélsőjobb vezetőjének, mielőtt ellopták a tópartról a ruháit

Balra Alexander Gauland a 2017-es választáson, itt még ruhávalFotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Ellopták egy potsdami strand partjáról a német szélsőjobboldali párt, az Alternative für Deutschland 77 éves elnökének ruháit, miközben ő épp hűsölt. Alexander Gauland a tóvízből, egy szál fürdőnadrágban nézte végig a lopást, miközben a partról a tolvaj azt kurjantotta neki:  

„Náciknak nincs fürdés”, 

és már vitte is magával a cókmókot. Az eset múlt héten történt, de csak most adott hírt róla a helyi Märkische Allgemeine.

 Mivel az eset mögött alighanem politikai meggondolások voltak, az állambiztonság nyomoz az elveszett ruhák után. Az antifasiszta tolvaj egyelőre szabadlábon van. „Gauland egy szál gatyában slattyogott el mellettünk a rendőrökkel, hogy feljelentést tegyen. Jó napunk volt!" - lelkendezett a német lapnak egy szemtanú. (Politico)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.