„Náciknak nincs fürdés” - kurjantották a német szélsőjobb vezetőjének, mielőtt ellopták a tópartról a ruháit

ÉLET
2018 június 05., 19:48
comments 301
Balra Alexander Gauland a 2017-es választáson, itt még ruhával
photo_camera Balra Alexander Gauland a 2017-es választáson, itt még ruhával Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Ellopták egy potsdami strand partjáról a német szélsőjobboldali párt, az Alternative für Deutschland 77 éves elnökének ruháit, miközben ő épp hűsölt. Alexander Gauland a tóvízből, egy szál fürdőnadrágban nézte végig a lopást, miközben a partról a tolvaj azt kurjantotta neki:  

„Náciknak nincs fürdés”, 

és már vitte is magával a cókmókot. Az eset múlt héten történt, de csak most adott hírt róla a helyi Märkische Allgemeine.

link Forrás

 Mivel az eset mögött alighanem politikai meggondolások voltak, az állambiztonság nyomoz az elveszett ruhák után. Az antifasiszta tolvaj egyelőre szabadlábon van. „Gauland egy szál gatyában slattyogott el mellettünk a rendőrökkel, hogy feljelentést tegyen. Jó napunk volt!" - lelkendezett a német lapnak egy szemtanú. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.