„Náciknak nincs fürdés” - kurjantották a német szélsőjobb vezetőjének, mielőtt ellopták a tópartról a ruháit

Balra Alexander Gauland a 2017-es választáson, itt még ruhávalFotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Ellopták egy potsdami strand partjáról a német szélsőjobboldali párt, az Alternative für Deutschland 77 éves elnökének ruháit, miközben ő épp hűsölt. Alexander Gauland a tóvízből, egy szál fürdőnadrágban nézte végig a lopást, miközben a partról a tolvaj azt kurjantotta neki:  

„Náciknak nincs fürdés”, 

és már vitte is magával a cókmókot. Az eset múlt héten történt, de csak most adott hírt róla a helyi Märkische Allgemeine.

 Mivel az eset mögött alighanem politikai meggondolások voltak, az állambiztonság nyomoz az elveszett ruhák után. Az antifasiszta tolvaj egyelőre szabadlábon van. „Gauland egy szál gatyában slattyogott el mellettünk a rendőrökkel, hogy feljelentést tegyen. Jó napunk volt!" - lelkendezett a német lapnak egy szemtanú. (Politico)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.