Hárman törtek rá egy 81 éves asszonyra, akit úgy megvertek, hogy belehalt

bűnügy
2018 június 06., 07:07
comments 253

2017 szeptemberében éjjel három férfi indult el betörni Göncruszkán egy idős asszonyhoz, miután azt a tippet kapták, hogy nagyobb értékű ékszerei vannak.  Előre megbeszélték, hogy ha az idős nő felébred, úgy akár meg is ölik, hogy ne tudja felismerni és azonosítani őket.

A házba nehezen jutottak be, a kulcsra zárt ajtót csak erőszakkal tudták befeszíteni. Mindhárman bementek a lakásban, egyikük az előszobában figyelt, míg társai kutatni kezdtek. A zajra felébredt az idős asszony és kérdőre vonta a rablókat. Az egyik férfi odalépett hozzá, és ököllel olyan súlyosan bántalmazta, hogy az idős nő a földre zuhant. Védekezni ekkor már nem tudott, az életéért küzdött.

A rablók az eszméletlen nőről levették arany fülbevalóját, arany nyakláncát és gyűrűit, majd a tévét is magukhoz véve távoztak a lakásból.

A bántalmazás következtében az idős nő olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére, pár nap múlva a kórházban meghalt.

A vádlottakat pár napon belül elfogták, és letartóztatásba kerültek. Korábban valamennyiüket elítélték már lopások miatt. Visszaesőnek illetve többszörös visszaesőnek minősülnek.

Az ügyészség mindhármuk esetében életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat ellenük. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.