Kósa Lajos levonta a tanulságot az 1300 milliárdos csalás-ügyében: az ellenzék mindenre képes

POLITIKA
2018 június 06., 08:47

Régen szólalt meg Kósa Lajos abban a sztoriban, amiben saját állítása szerint átverte őt egy nő egy 1300 milliárd forintos örökség meséjével, bár arról nem szívesen mesél, hogy az örökség hasznos felhasználásáért 800 milliós ajándék járt volta Kósa Lajos anyjának. 

Igazán kár, mert mint az ATV műsorában kiderült, azóta levonta a tanulságokat. Ez pedig az, hogy 

„a pénzért és a hatalomért az ellenzék semmi eszközben nem válogat, mindenre képes”. 

Arra a közbevetésre, hogy ő ígért segítséget a csengeri asszonynak, és erről közjegyzői okirat is van, Kósa azt mondta, hogy semmilyen segítséget nem ígért, csak annyit mondott, hogy az örökségét fektesse magyar állampapírba. Arra nem reagált, hogy az anyja is kapott volna 800 millió forintot.

Megkérdezték tőle, hogy: „Az ellenzék küldte Szabó Gábornét önhöz? Ebben hol van benne az ellenzék keze?”

Kósa: Ki fog derülni, a rendőrség majd ezt megállítja, ez nem az én dolgom.

link Forrás

Aztán megköszönte a választóktól kapott bizalmat, az emberek szerinte megértették, hogy erre az ellenzékre nem szabad rábízni az országot, mert beengedik a migránsokat. 

Nem volt gyanús, hogy valaki Csányi Sándor vagyonának háromszorosát örökli, és hozzá fordul, nem egy befektetési szakemberhez? - kapta a kérdést Kósa.

Ez egy nagyon jól megszervezett szélhámosság volt - válaszolta a fideszes politikus. Azt kérte mindenkitől, hogy használja a józan eszét (!!!!), és elismételte újra, hogy az ellenzék mindenre képes. 

A sokadik kérdésre, hogy hibázott-e valamiben, Kósa visszakérdezett: 

„Csináltam valamit, ami jogellenes lenne?” 

És végül reagált a 800 milliós ajándékozásról szóló papírra is. „Édesanyámnak semmilyen ajándékot nem adtak, az egész egy hamisítvány volt”. Azt egyébként nem állította senki, hogy megkapta, csak azt, hogy készült ilyen papír közjegyző előtt. 

Aztán azzal lepte meg Kósa a nézőket, hogy azért neki is gyanús volt ez az egész, ezért járt el óvatosan.

„Egy Rubik Ernő van, csak meg kell találni, ki az az egy Rubik Ernő, mert őt is kirúgták az országból a találmányával, és ezért a bűvös kockából más csinált nagy nyereséget.” 

Egyébként nem ebben az ügyben hívták Kósa Lajost az ATV-be, hanem a parlament előtt lévő Stop Soros-ügyben. Kósa szerint egyértelmű, hogy civil szervezetek arra készítik fel a magyar határhoz érkező menekülteket, hogyan tudják átverni a magyar hatóságokat. A műsorvezető próbált erre bizonyítékot kérni, Kósa szerint magyar titkosszolgálatok készítettek jelentéseket erről.

Arról pedig, hogy a letelepedési programban közben pénzért beengednek olyan embereket, akik fegyver-, kábítószerkereskedelemből és embercsemészetből származó pénzeket mosnak tisztára, Kósa azt mondta, hogy a rendszer nem tökéletes, de utólag korrigáltak a hatóságok. A műsorvezető megjegyezte, hogy előbb találták meg a leggyanúsabb figurákat oknyomozó újságírók (a 444 és a Direkt 36 közös cikkéről van szó), mint a hatóságok, de Kósa szerint ez nem igaz, amikor a rendőrség fedetten nyomoz, azt nem veri nagydobra, talán ez érthető, és zárójelbe tette az oknyomozó újságírókat.

link Forrás

Érdekes, Kósának talán némileg ellent mond, hogy a Belügyminisztérium a cikk megjelenése után olyan közleményt adott ki, amiben azt közölték, hogy nem vizsgálják a letelepedési kötvényt vásárló gyanús külföldiek ügyét.

A közlemény a cikk egyik állítását sem cáfolta, viszont azt írták, hogy koholmányokkal nem foglalkoznak. Pintérék álláspontja szerint a

„444.hu és a Direkt36 valóságtól elrugaszkodott cikkének kizárólag a választási hangulatkeltés a célja.”

A teljes beszélgetés:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.