Megengedte a Kúria Rohácnak, hogy megnevezze Prisztás gyilkosát

A Kúria engedélyezte, hogy kihallgassák Jozef Rohácot a Prisztás-gyilkosság ügyében - ezt a gyilkosság elkövetéséért elítélt Hatvani István ügyvédje közölte a Hír TV-vel.

Nézzük sorjában.

Prisztás Józsefet, a 90-es években ismert milliárdos vállalkozót 1996-ban lőtték le az óbudai Ladik utcában. A gyilkosság már többször került bíróság elé, és jogerős ítélet született arról, hogy Prisztást egy elszámolási vita miatt Portik Tamás megbízásából ölte meg Portik akkori testőre, a Hatyi becenévre hallgató Hatvani István.

Portik és Hatvani a gyilkosságért 15-15 évet kapott, de Portikot ezen kívül más bűncselekményekben is bűnösnek mondták ki.

Portik Tamás a bíróságon.

Igen ám, de az Aranykéz utcai robbantásért és Fenyő János üzletember megöléséért jogerősen életfogytiglanra ítélt Jozef Rohác a Hír TV Riasztás című műsorának küldött üzenetében azt állította, ő tudja, ki ölte meg Prisztást, és a gyilkos nem Hatvani.

Hatvani ügyvédje ezután per-újrafelvételi kérelmet nyújtott be, ezt azonban először elutasította a Fővárosi Ítélőtábla. A kérelem ezért a Kúriához került, ott viszont engedélyezték az ügy újranyitását. Rohác így vallomást tehet majd, ahol megnevezheti a gyilkost. (Hír TV)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.