Medvehúst is sütnek a sepsiszentgyörgyi barbecue fesztiválon

gasztronómia
2018 június 07., 12:16

Hétvégén rendezik meg a I. Transylvanian BBQ Festivalt, amelyen hét csapat versenyez majd Sepsiszentgyörgy központjában.

Erről nyilatkozott a Transindexnek Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki azt is elárulta, hogy nem csak sertéslapocka és marhaszegy kerül majd a rácsokra, hanem:

„A hétvégi barbecue fesztivál remek lehetőséget ad arra, hogy a helyi alapanyagok felhasználásával újfajta ízvilággal ismerkedjünk meg, valamint újszerű értelmezést adjunk az 

akár vaddisznó- és medvehúsból elkészített ételeknek is, 

ugyanis a csapatok a csirke, sertésoldalas, sertéslapocka, marhaszegy mellett a meglepetés kategóriában a nálunk vadon élő állatok húsából is készítenek ínyencségeket”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.