Mészáros Lőrinc veje csak az egyik cégéből 855 milliót vett ki

Tavaly jó évet zárt Homlok Zsolt, aki 2017-ben vette el Mészáros Lőrinc középső lányát, Ágnest – írja a 24.hu.

Homlok a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetője volt, a cég ekkor szállt be a felcsúti kisvasút építésébe, majd miután 2016 szeptemberében menesztették, beindult a vállalkozói karrierje. 2016. novemberben megalapította a Homlok Zrt. vasútépítőt, ami még egy éves sem volt, amikor konzorciumi tagként elnyert egy 5,5 milliárdos munkát a MÁV Zrt.-től, a kisvárdai vasútállomás és környezete fejlesztésére. A projektben Mészáros Lőrinc R-Kordja volt alvállalkozó.

Homlok Zsolt 2017 nyarán bevásárolt egy csehországi cégbe, 600 ezer cseh korona tőkét emelve, amivel többséget szerzett a Vasútvillamosító Kft.-ben, ami legutóbb együtt nyert az R-Korddal egy 23 milliárdos darabot az észak-balatoni vasútfelújításból.

A Vasútvill 2017-ben 7,3 milliárdos árbevételt ért el a 2016-os 3,1 milliárdos után, a 676 milliós veszteséget pedig 1,8 milliárd forint nyereség követte. Az 1,14 milliárd forint osztalékból Homlok 855 millió forintot vett ki.

A csak vasútépítéssel foglalkozó Homlok Építő Zrt.-ben 85 százalékos tulajdonos Homlok Zsolt, ez a cég a működése első teljes évében 650 milliós bevételt ért el, 45 millió forint nyereséggel, amiből nem fizettek osztalékot.

A 2017. december végén alapított RM International Zrt.-ben lett igazgatósági tag (Mészáros nagyobbik lányával, Beatrix-szal együtt, aki egyébként a Mátrai Erőmű felügyelőbizottságának elnöke). (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.