Mészáros Lőrinc veje csak az egyik cégéből 855 milliót vett ki

gazdaság
2018 június 07., 06:35
comments 112

Tavaly jó évet zárt Homlok Zsolt, aki 2017-ben vette el Mészáros Lőrinc középső lányát, Ágnest – írja a 24.hu.

Homlok a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetője volt, a cég ekkor szállt be a felcsúti kisvasút építésébe, majd miután 2016 szeptemberében menesztették, beindult a vállalkozói karrierje. 2016. novemberben megalapította a Homlok Zrt. vasútépítőt, ami még egy éves sem volt, amikor konzorciumi tagként elnyert egy 5,5 milliárdos munkát a MÁV Zrt.-től, a kisvárdai vasútállomás és környezete fejlesztésére. A projektben Mészáros Lőrinc R-Kordja volt alvállalkozó.

Homlok Zsolt 2017 nyarán bevásárolt egy csehországi cégbe, 600 ezer cseh korona tőkét emelve, amivel többséget szerzett a Vasútvillamosító Kft.-ben, ami legutóbb együtt nyert az R-Korddal egy 23 milliárdos darabot az észak-balatoni vasútfelújításból.

A Vasútvill 2017-ben 7,3 milliárdos árbevételt ért el a 2016-os 3,1 milliárdos után, a 676 milliós veszteséget pedig 1,8 milliárd forint nyereség követte. Az 1,14 milliárd forint osztalékból Homlok 855 millió forintot vett ki.

A csak vasútépítéssel foglalkozó Homlok Építő Zrt.-ben 85 százalékos tulajdonos Homlok Zsolt, ez a cég a működése első teljes évében 650 milliós bevételt ért el, 45 millió forint nyereséggel, amiből nem fizettek osztalékot.

A 2017. december végén alapított RM International Zrt.-ben lett igazgatósági tag (Mészáros nagyobbik lányával, Beatrix-szal együtt, aki egyébként a Mátrai Erőmű felügyelőbizottságának elnöke). (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.