Nem kérték fel beszédre Orbánt az Európai Néppárt háromnapos csúcsán

politika
2018 június 07., 02:24
comments 91

Háromnapos csúcsot tart az Európai Néppárt június 6.-8. között Münchenben,

fideszes felszólaló nélkül.

A nyitónapon Angela Merkel beszélt, felszólal még többek közt Sebastian Kurz osztrák kancellár, Andrej Plenković horvát miniszterelnök, és Günther Oettinger EU-biztos. A pártcsalád tanácskozásának főbb témái: a prioritások meghatározása az uniós ciklus utolsó évére, és felkészülés az EP-választásokra. Emlékezetes: május elején a Néppárt rapportját azzal ütötte el Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy

"a találkozó az egy év múlva következő európai parlamenti választási felkészülésről szólt. (..) Az Európai Néppárt kényes helyzetben van, hiszen az Európai Unió vezető ereje. A Fidesz és személyesen Orbán Viktor is készen áll, hogy részt vegyen az Európai Néppárt választási kampányában, és támogassa az EPP jelenlegi vezetését.”

Orbán Viktor a tavalyi máltai csúcson még felszólalhatott, a mostani programban hiába keressük a nevét. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.