Lázár János bevallotta, hogy köze van a családi birtokán épült vadászkastélyhoz

siker
2018 június 08., 04:48
comments 300

Az új parlament miatt a képviselők most frissítették a vagyonnyilatkozataikat. A kormányból kikerült Lázár János pedig megragadta az alkalmat, hogy bemutassa, milyen cégekben szerzett részesedést a minisztersége végén. 

Lázár vagyonbevallásából kiderül, hogy hivatalosan is köze van ahhoz a batidai vadászkastélyhoz, ami a családi birtokuk közepén épült. Idén áprilisban a volt miniszter 10 százalékos tulajdonrészt szerzett az épületet felhúzó Grosswiese Zrt.-ben. 

A batidai kastély
photo_camera A batidai kastély Fotó: Magyar Narancs

Eddig is sokaknak gyanús volt, hogy Lázár János tanácsadója pont oda épített kastélyt, ahol Lázár János anyjának és fiainak a földjei, valamint Lázár János vadászterülete fekszik, de a politikus azt mondta, semmi köze az épülethez. Bár februárban felvetette, hogy megpróbál részvényeket szereznie az épületet felhúzó cégben: „vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt.

Összehaverkodott egy osztrák milliárdossal

Szintén áprilisban Lázár bevásárolta magát az Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégbe, a Divatcsarnok Projekt Zrt.-ben most 10 százaléka van. Az Index arról ír, hogy a volt miniszter ezzel Bécs egyik leggazdagabb üzletemberének,  Max Turnauernek lett az üzlettársa. 

Az Andrássy úti divatcsarnok belseje.
photo_camera Az Andrássy úti divatcsarnok belseje. Fotó: botost/444.hu

Lázár a lapnak azt mondta, hogy egy vadászaton ismerte meg  Turnauert és a fiát, akikkel olyan jó viszonya alakult ki, hogy meghívták tulajdonostársnak. Azt nem árulta el, hogy mennyiért vette a tulajdonrészét. A Divatcsarnok most nagyjából 4 milliárdot ér.

Lázár beszerzett egy új autót is, méghozzá egy 5-ös BMW-t hajt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.