Lázár János bevallotta, hogy köze van a családi birtokán épült vadászkastélyhoz

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az új parlament miatt a képviselők most frissítették a vagyonnyilatkozataikat. A kormányból kikerült Lázár János pedig megragadta az alkalmat, hogy bemutassa, milyen cégekben szerzett részesedést a minisztersége végén. 

Lázár vagyonbevallásából kiderül, hogy hivatalosan is köze van ahhoz a batidai vadászkastélyhoz, ami a családi birtokuk közepén épült. Idén áprilisban a volt miniszter 10 százalékos tulajdonrészt szerzett az épületet felhúzó Grosswiese Zrt.-ben. 

A batidai kastélyFotó: Magyar Narancs

Eddig is sokaknak gyanús volt, hogy Lázár János tanácsadója pont oda épített kastélyt, ahol Lázár János anyjának és fiainak a földjei, valamint Lázár János vadászterülete fekszik, de a politikus azt mondta, semmi köze az épülethez. Bár februárban felvetette, hogy megpróbál részvényeket szereznie az épületet felhúzó cégben: „vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt.

Összehaverkodott egy osztrák milliárdossal

Szintén áprilisban Lázár bevásárolta magát az Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégbe, a Divatcsarnok Projekt Zrt.-ben most 10 százaléka van. Az Index arról ír, hogy a volt miniszter ezzel Bécs egyik leggazdagabb üzletemberének,  Max Turnauernek lett az üzlettársa. 

Az Andrássy úti divatcsarnok belseje.Fotó: botost/444.hu

Lázár a lapnak azt mondta, hogy egy vadászaton ismerte meg  Turnauert és a fiát, akikkel olyan jó viszonya alakult ki, hogy meghívták tulajdonostársnak. Azt nem árulta el, hogy mennyiért vette a tulajdonrészét. A Divatcsarnok most nagyjából 4 milliárdot ér.

Lázár beszerzett egy új autót is, méghozzá egy 5-ös BMW-t hajt. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.