Lázár János bevallotta, hogy köze van a családi birtokán épült vadászkastélyhoz

Az új parlament miatt a képviselők most frissítették a vagyonnyilatkozataikat. A kormányból kikerült Lázár János pedig megragadta az alkalmat, hogy bemutassa, milyen cégekben szerzett részesedést a minisztersége végén. 

Lázár vagyonbevallásából kiderül, hogy hivatalosan is köze van ahhoz a batidai vadászkastélyhoz, ami a családi birtokuk közepén épült. Idén áprilisban a volt miniszter 10 százalékos tulajdonrészt szerzett az épületet felhúzó Grosswiese Zrt.-ben. 

A batidai kastélyFotó: Magyar Narancs

Eddig is sokaknak gyanús volt, hogy Lázár János tanácsadója pont oda épített kastélyt, ahol Lázár János anyjának és fiainak a földjei, valamint Lázár János vadászterülete fekszik, de a politikus azt mondta, semmi köze az épülethez. Bár februárban felvetette, hogy megpróbál részvényeket szereznie az épületet felhúzó cégben: „vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt.

Összehaverkodott egy osztrák milliárdossal

Szintén áprilisban Lázár bevásárolta magát az Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégbe, a Divatcsarnok Projekt Zrt.-ben most 10 százaléka van. Az Index arról ír, hogy a volt miniszter ezzel Bécs egyik leggazdagabb üzletemberének,  Max Turnauernek lett az üzlettársa. 

Az Andrássy úti divatcsarnok belseje.Fotó: botost/444.hu

Lázár a lapnak azt mondta, hogy egy vadászaton ismerte meg  Turnauert és a fiát, akikkel olyan jó viszonya alakult ki, hogy meghívták tulajdonostársnak. Azt nem árulta el, hogy mennyiért vette a tulajdonrészét. A Divatcsarnok most nagyjából 4 milliárdot ér.

Lázár beszerzett egy új autót is, méghozzá egy 5-ös BMW-t hajt. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.