Lázár János bevallotta, hogy köze van a családi birtokán épült vadászkastélyhoz

Az új parlament miatt a képviselők most frissítették a vagyonnyilatkozataikat. A kormányból kikerült Lázár János pedig megragadta az alkalmat, hogy bemutassa, milyen cégekben szerzett részesedést a minisztersége végén. 

Lázár vagyonbevallásából kiderül, hogy hivatalosan is köze van ahhoz a batidai vadászkastélyhoz, ami a családi birtokuk közepén épült. Idén áprilisban a volt miniszter 10 százalékos tulajdonrészt szerzett az épületet felhúzó Grosswiese Zrt.-ben. 

A batidai kastélyFotó: Magyar Narancs

Eddig is sokaknak gyanús volt, hogy Lázár János tanácsadója pont oda épített kastélyt, ahol Lázár János anyjának és fiainak a földjei, valamint Lázár János vadászterülete fekszik, de a politikus azt mondta, semmi köze az épülethez. Bár februárban felvetette, hogy megpróbál részvényeket szereznie az épületet felhúzó cégben: „vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt.

Összehaverkodott egy osztrák milliárdossal

Szintén áprilisban Lázár bevásárolta magát az Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégbe, a Divatcsarnok Projekt Zrt.-ben most 10 százaléka van. Az Index arról ír, hogy a volt miniszter ezzel Bécs egyik leggazdagabb üzletemberének,  Max Turnauernek lett az üzlettársa. 

Az Andrássy úti divatcsarnok belseje.Fotó: botost/444.hu

Lázár a lapnak azt mondta, hogy egy vadászaton ismerte meg  Turnauert és a fiát, akikkel olyan jó viszonya alakult ki, hogy meghívták tulajdonostársnak. Azt nem árulta el, hogy mennyiért vette a tulajdonrészét. A Divatcsarnok most nagyjából 4 milliárdot ér.

Lázár beszerzett egy új autót is, méghozzá egy 5-ös BMW-t hajt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.