Lázár János: „Nincs kastélyom”

Az úgy volt, hogy Lázár János tanácsadója épített egy kastélyt, amelyet Lázár János anyjának és fiainak a földjei vesznek körül, és Lázár János vadászterülete mellett fekszik. A Nagyréti Vendégháznak nevezett kastélyról nemrég a Magyar Narancs rakott ki egy drónfelvételt.

Lázár János korábban azt mondta az Átlátszónak: „csupán annyi közöm van hozzá, hogy a szomszédos, mintegy 45 hektáros területen erdőgazdálkodást folytatok”, és ezért a kastély építéséről is csak utólag értesült.

Csakhogy nehéz elképzelni, hogy valaki úgy építsen vendégházat, hogy azt kizárólag mások földjein keresztül lehet megközelíteni. Az RTL híradójának kérdésére Lázár azt mondta, valóban az ő családi birtokai veszik körül az épületet, de semmi köze hozzá.

„Ez a két lehetőségem van: vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt. Nincs az épülethez egyébként közöm, nem vagyok az épület tulajdonosa.”

A DK-s Varju László azt mondta az RTL-nek, hogy „nem életszerű”, amit a miniszter állít, és be kellene vallania, hogy a kastély az övé, és ő fog benne lakni, amikor vadászik.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.