Lázár János: „Nincs kastélyom”

politika
2018 február 13., 18:23
comments 226

Az úgy volt, hogy Lázár János tanácsadója épített egy kastélyt, amelyet Lázár János anyjának és fiainak a földjei vesznek körül, és Lázár János vadászterülete mellett fekszik. A Nagyréti Vendégháznak nevezett kastélyról nemrég a Magyar Narancs rakott ki egy drónfelvételt.

link Forrás

Lázár János korábban azt mondta az Átlátszónak: „csupán annyi közöm van hozzá, hogy a szomszédos, mintegy 45 hektáros területen erdőgazdálkodást folytatok”, és ezért a kastély építéséről is csak utólag értesült.

Csakhogy nehéz elképzelni, hogy valaki úgy építsen vendégházat, hogy azt kizárólag mások földjein keresztül lehet megközelíteni. Az RTL híradójának kérdésére Lázár azt mondta, valóban az ő családi birtokai veszik körül az épületet, de semmi köze hozzá.

„Ez a két lehetőségem van: vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt. Nincs az épülethez egyébként közöm, nem vagyok az épület tulajdonosa.”

A DK-s Varju László azt mondta az RTL-nek, hogy „nem életszerű”, amit a miniszter állít, és be kellene vallania, hogy a kastély az övé, és ő fog benne lakni, amikor vadászik.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.