Lázár János: „Nincs kastélyom”

2018 február 13., kedd 18:23
229

Az úgy volt, hogy Lázár János tanácsadója épített egy kastélyt, amelyet Lázár János anyjának és fiainak a földjei vesznek körül, és Lázár János vadászterülete mellett fekszik. A Nagyréti Vendégháznak nevezett kastélyról nemrég a Magyar Narancs rakott ki egy drónfelvételt.

Lázár János korábban azt mondta az Átlátszónak: „csupán annyi közöm van hozzá, hogy a szomszédos, mintegy 45 hektáros területen erdőgazdálkodást folytatok”, és ezért a kastély építéséről is csak utólag értesült.

Csakhogy nehéz elképzelni, hogy valaki úgy építsen vendégházat, hogy azt kizárólag mások földjein keresztül lehet megközelíteni. Az RTL híradójának kérdésére Lázár azt mondta, valóban az ő családi birtokai veszik körül az épületet, de semmi köze hozzá.

„Ez a két lehetőségem van: vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt. Nincs az épülethez egyébként közöm, nem vagyok az épület tulajdonosa.”

A DK-s Varju László azt mondta az RTL-nek, hogy „nem életszerű”, amit a miniszter állít, és be kellene vallania, hogy a kastély az övé, és ő fog benne lakni, amikor vadászik.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt