Megsérült a Liszt Ferenc repülőtér kifutópályája, több járatot töröltek

Műszaki okok miatt péntekre virradóra átmenetileg nem fogad járatokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A Budapest Airport rövid bejelentésében előbb 3, később 5 órára jelezte azt, amikor a repülőtér várhatóan ismét rendelkezésre áll - kötölte az MTI.

A helyszínen várakozó utasok úgy tudják, hogy a kifutópálya sérült meg.

Éjjel több repülőt nem engedtek leszállni, és még péntek reggel is késések vannak, egy kollégánk azt írta a helyszínről, neki kora reggel indult volna a járata, de most azt írják, hogy csak dél körül fog. Több járatot töröltek.

Update:

A Budapest Airport reggel közölte, hogy feloldották az éjjeli repülőtérzárat, péntek reggel már újra indít és fogad járatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, bár sok reggeli járatot törölni kellett.

A tájékoztatás szerint csütörtök éjjel fél 12-kor megsérült a 2-es futópálya, és mivel az 1-es felújítás miatt zárva van, a repülőteret a műszaki hiba elhárításáig le kellett zárni.

Összesen 14 éjjeli és hajnali járat nem érkezett meg Budapestre, a járatok Bécsben, Pozsonyban, Debrecenben szálltak le. Reggelre a járatokat üzemeltető személyzet szigorú szabályok szerint előírt szolgálati ideje lejárt, ezért a repülőgépek nem tudnak Budapestre repülni, ezért több reggeli járatot törölni kellett.

Éjjel másik repülőtéren szállt le egyebek közt a Wizz Air londoni, madridi, lárnakai, Tel Aviv-i, malagai és barcelónai, valamit a Ryaniar bristoli járata is. A hajnali járatok közül a Wizz Air londoni, milánói, barcelonai, szentpétervári, valamint a Brussels Airlines brüsszeli járatát kellett törölni.


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.