Novák Előd is kilépett a Jobbikból, hogy Toroczkaival új mozgalmat indítson

politika
2018 június 08., 15:09
comments 294

"A párt első alapszervezetének alapító tagjaként búcsúzom a Jobbiktól, de nem búcsúzom a bajtársaktól, hiszen utunkat folytatjuk az Alapító Nyilatkozatunk által kijelöltek szerint," közölte Facebook-oldalán Novák Előd. Szerinte az utóbbi időben "súlyos identitásvesztés alakult ki a Jobbikban, és színtelen, szagtalan, íztelen pártnak amúgy sincs jövője. Nekünk viszont küldetésünk van." Bejelentette: június 23-án Ásotthalomra várják azokat, akiknek elegük van „zászlóbontó gyűlésére”.

Miután kiderült, hogy a Jobbik kizárja a pártból Toroczkai Lászlót, hat politikus hagyta ott a pártot. A 24.hu összesítése szerint eddig

  • Dúró Dóra és férje,
  • Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor,
  • Szmik Lajos, Győrújbarát képviselő-testületének tagja
  • Szabó Ákos, a Jobbik nagykátai alapszervezetének elnöke
  • és a lepsényi szervezet vezetője, Gieber Lajos lépett ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.