Kizárták a Jobbikból Toroczkai Lászlót

2018 június 8., péntek 10:31
178

A Hír TV péntek délelőtt közölte, a Jobbik sajtóosztálya pedig koradélután megerősítette: kizárták a Jobbikból Toroczkai Lászlót. Csütörtök este döntött a párt etikai bizottsága a Jobbik egykori alelnöke ügyében. A hivatalos döntést addig nem hozták nyilvánosságra, amíg Toroczkait nem értesítették.

A Jobbik közleménye szerint a párt Országos Etikai és Fegyelmi Bizottsága egyhangúlag döntött Toroczkai kizárása mellett, amirét megsértette a Jobbik alapszabályának több pontját. Közölték, hogy egyértelműen sérelmes volt a Jobbik számára, hogy Toroczkai a párton belüli vitákat a sajtó nyilvánossága előtt folytatta le és nem a belső fórumokon.

A fegyelmi bizottság bizonyítottnak találta azt is, hogy Toroczkai László már jóval a tisztújítási időszak előtt belső információkat juttatott el a Jobbikkal ellenséges kormánypárti média részére az országos elnökségi üléseken történtekről.

A platformalapítása pedig alapszabály-ellenes volt.

Az etikai bizottság meghallgatta volna Toroczkait, ő azonban nem ment el a csütörtöki ülésre, és írásban sem nyújtott be védekezést.

Toroczkai László (b3) sajtótájékoztatót tart a Jobbik XI. kerületi irodája előtt 2018. május 22-én. Ásotthalom jobbikos polgármestere bejelentette, hogy Mi magunk néven a párton belüli platform létrehozását indítványozzák. Mögötte Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere, Szél Csaba, Nagytőke polgármestere és Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere (b-j). Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A Jobbikban a választás óta áll a bál, miután Vona Gábor távozásával szembekerült egymással a Toroczkai László által vezetett radikálisabb, és a Sneider Tamás által vezetett néppártiasabb szárny. A tisztújításon szorosan ugyan, de Sneider lett a Jobbik elnöke, erre Toroczkai platformalapítással reagált, de ezt a párt elnöksége nem fogadta el, ezután indult meg a fegyelmi eljárás Toroczkai ellen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt