A Jobbik fegyelmi eljárást indít Toroczkai ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A pártelnökségért folytatott küzdelemben alulmaradt Toroczkai László a héten jelentette be, hogy a párton belül alakít egy Mi magunk nevű platformot, ami visszatér „a Jobbik alapító okiratának szellemiségéhez”. Ehhez a Jobbik-frakcióból egyedül Dúró Dóra csatlakozott.

Toroczkai László (b3) sajtótájékoztatót tart a Jobbik XI. kerületi irodája előtt 2018. május 22-én. Ásotthalom jobbikos polgármestere bejelentette, hogy Mi magunk néven a párton belüli platform létrehozását indítványozzák. Mögötte Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere, Szél Csaba, Nagytőke polgármestere és Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere (b-j).Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A párt most közleményt adott ki arról, hogy fegyelmi eljárást indítanak Torockai ellen:

„A Jobbik országos elnöksége mai ülésén egyhangúlag azt az állásfoglalást hozta, hogy a Jobbik alapszabálya nem ad lehetőséget párton belüli platform alapítására, ezért minden ilyen kezdeményezést alapszabályellenesnek és illegitimnek tekint.

A Jobbik országos elnöksége egy másik döntésével felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László tag ellen, aki a tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabályellenesen platform alapítását kezdeményezte.”