298 üres széket állítottak fel az orosz követségnél az MH17 utasainak hozzátartozói

külföld
2018 június 09., 12:59
comments 141

298 üres szék emlékeztetett az MH17 katasztrófájának áldozataira Oroszország hágai nagykövetsége előtt. A Malaysian Airlines gépét 2014. július 17-én lőtték le az oroszok által irányított szeparatisták Ukrajna fölött. Az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járat utasainak többsége holland állampolgár volt, mindannyian életüket vesztették.

Az áldozatok hozzátartozói „Igazságot az MH17-nek!” táblát tartva vonultak az orosz nagykövetséghez, amely előtt felállították a 298 üres széket, és rózsákat helyeztek el rajtuk.

link Forrás

A holland külügyminiszter nemrég jelentette be, hogy a nemzetközi nyomozócsoport (JIT) megállapításai alapján Hollandia és Ausztrália immár meggyőződött róla, hogy Oroszország a felelős annak a Buk létesítménynek a bevetéséért, amellyel lelőtték az MH-17-est. Oroszország ezt a kezdetektől tagadja, és a modern médiatörténet egyik legnevezetesebb hazugságkampányát indította el, hogy másokra hárítsa a felelősséget és összezavarja a Nyugatot. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.