A jobbikos Dúró Dóra kilépett a *Fideszből

Tbg
POLITIKA
2018 június 09., 16:48
comments 290

Az M1 műsorának vendége volt Dúró Dóra, a Jobbik egyik legismertebb politikusa, aki azután lépett ki a Jobbikból, hogy a párt kizárta Toroczkai Lászlót, aki egy új platform szervezésével próbálta szétzilálni a szervezetet.

A műsorvezető akár szimbolikusnak is tekinthető elszólással tette ismertté a műsort, amikor azt kérdezte Dúrótól, miért lépett ki a Fideszből:

link Forrás

A Jobbikban az elmúlt években általános vitatéma volt, hogy a néppártosodás vagy a radikalizálódás útjára kell-e a lépni, a választások után a két politikai irányvonal teljesen elszakadt egymástól.

A választások előtt és után több ellenzéki párttal (MSZP, LMP, Jobbik, Párbeszéd, MLP) kapcsolatban merült fel a gyanú, hogy részben a Fidesz mozgatja őket, főként azért, hogy az április 8-ai választásokon ne tudjon felállni egy összellenzéki koalíció a Fidesz túlhatalmával szemben. A kísérlet elbukott, többek között az ellenzéki pártokban megindult személyes konfliktusok miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.