Putyin a kínai elnöknek ajándékoz egy szaunát

2018 június 9., szombat 10:41
81

Putyin szóvivője árulta el, hogy péntek este a Kínában vendégeskedő orosz elnök bemutatta Hszi Csin-pingnek annak a kisebb ház nagyságú szaunának a látványtervét, amit ajándékba ad kedves kollégájának. Mutatott neki egy kis fadarabot is, hogy lássa, milyenből fából készülnek majd a gerendái. 

Itt még csak hokiznak Fotó: NG HAN GUAN/AFP

„A kínai fél kiválasztja a helyet, és a szakembereink ott fogják összeácsolni” - mondta Peszkov szóvivő. Az orosz fürdőként is ismert szauna gerendái kétszáz éves altaji cédrusból készülnek. Tavalyelőtti pekingi látogatásán Putyin egy doboz fagylaltot ajándékozott Hszi Csin-pingnek, mert ő korábban megemlítette, hogy szereti az orosz fagylaltot - emlékeztet az MTI.

Putyinnak amúgy van egy jó sztorija Gerhard Schröder volt német kancellárról. E szerint együtt izzadtak éppen a szaunában, amikor az kigyulladt, de az orosz állami cégek által pénzelt német politikus először kiitta a sörét, és csak utána hagyta el a szaunát. Igaz történet - bizonygatta Putyin.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt