Éjszaka rá kellett küldeni egy Gripent egy azonosítatlan kisrepülőre

közlekedés
2018 június 10., 03:29
comments 95

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy szombat éjszaka Beregsuránynál belépett Magyarország légterébe egy kisrepülő, de nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatát.

A repülőgép nem sokkal éjfél előtt lépett be a magyar légtérbe. „A riasztást követően a szolgálat Gripenje az azonosítatlan légijármű felett fedélzeti infracsapda alkalmazásával jelezte jelenlétét” – írja a HM, ami szerint a kisgép többszöri irányváltás után hajnali fél egy előtt néhány perccel Beregdarócnál elhagyta a magyar légteret.

Levegőbe emelkedik egy svédek által a gyakorlatra biztosított Gripen vadászrepülőgép Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2015. június 26-án.
photo_camera Levegőbe emelkedik egy svédek által a gyakorlatra biztosított Gripen vadászrepülőgép Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2015. június 26-án. Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

A feladat ellátása alatt folyamatos kapcsolatban és együttműködésben volt a Magyar Honvédség a Rendőrség területileg illetékes megyei tevékenység-irányító központjával – zárul a közlemény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.