Éjszaka rá kellett küldeni egy Gripent egy azonosítatlan kisrepülőre

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy szombat éjszaka Beregsuránynál belépett Magyarország légterébe egy kisrepülő, de nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatát.

A repülőgép nem sokkal éjfél előtt lépett be a magyar légtérbe. „A riasztást követően a szolgálat Gripenje az azonosítatlan légijármű felett fedélzeti infracsapda alkalmazásával jelezte jelenlétét” – írja a HM, ami szerint a kisgép többszöri irányváltás után hajnali fél egy előtt néhány perccel Beregdarócnál elhagyta a magyar légteret.

Levegőbe emelkedik egy svédek által a gyakorlatra biztosított Gripen vadászrepülőgép Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2015. június 26-án.Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

A feladat ellátása alatt folyamatos kapcsolatban és együttműködésben volt a Magyar Honvédség a Rendőrség területileg illetékes megyei tevékenység-irányító központjával – zárul a közlemény.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.