Újabb bronz gerillaszobor jelent meg Budapesten, egy bűntény áldozatául esett rágcsáló fekszik Columbo szobra mellett

MŰVÉSZET
2018 június 11., 08:32
comments 59
  • A Széll Kálmán téri Mekk Elek mellett még egy vicces, gerillamódszerrel elhelyezett bronzszobor jelent meg Budapesten
  • A Falk Miksa utca legelején, a bronz Columbo és a bronz kutyája mellett
  • A szobor egy különös, nyilvánvalóan bűntény áldozatául esett lényt ábrázol

Ha már megint Kolodko Mihály volt a tettes, akkor a miniszobrairól híres kárpátaljai szobrász igazán nagyot fut mostanában Budapesten. Alig fogtuk fel, hogy a felújítása óta vicces kis szobrokban amúgy is gazdag Széll Kálmánra beköltözött az arasznyi Mekk Mester, máris egy újabb városlakóval ismerkedünk.

Róla már abból nyilvánvaló, hogy megölhették, mert a bűnügyi helyszínelésnél szokásos, krétával rajzolt vonal veszi körül a Falk Miksa utcai flaszteron:

Az állat pár méterről, első pillantásra egyértelműen gyermekkorom egyik leggyakrabban észlelt vadállatára, az autók által kilapított döglött békára emlékeztet. Közelebbről viszont észreveszi az ember, hogy szép dús szőrfarka van:

Enyhén mókusszerű rágcsálófeje krumpliorral:

A mancsában pedig holtában is pisztolyt szorongat:

A kérdés nyilván az, hogy mi történt? Öngyilkos lett volna? Megölték? Ha igen, kinek lehetett indítéka? Ki egyáltalán az áldozat? Ha tudsz vagy akár csak sejtesz is valamit, kérlek súgd meg az infót a szilyl kukac 444.hu címre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt