AI segítségével derítené ki az Uber, hogy mennyire részegek az autót rendelő utasok

Az Uber terjesztett be szabadalmi igényt egy mesterséges intelligencia-alapú fejlesztésre, amely képes lehet megállapítani, mennyire részeg a potenciális utasa a fuvarrendelő szolgáltatásnak. 

Az alkalmazás többek között olyan információkból dolgozna, mint hogy mikor és honnan rendelte a fuvart az igénylő, mennyire ír precízen, sőt, még a telefon tartásszögét is bekalkulálnák. Az információk lehetőséget biztosítanának azoknak a sofőröknek, akik nem szívesen vesznek fel részeg utasokat, hogy már a megrendelés pillanatában figyelmen kívül hagyhassák ezeket a rendeléseket. 

Ugyanakkor a szabadalmi tervnek kritikusai is vannak, akik szerint egy ilyen alkalmazás segíthet beazonosítani a kiszolgáltatott helyzetben lévő utasokat. A felhasználók adatainak kezelése terén már többször derültek ki súlyos hiányosságok az Ubernél, és a CNN egy korábbi jelentése szerint csak az Egyesült Államokban több mint száz eset ismert, amikor az Uber sőförjei szexuálisan zaklattak utasokat az elmúlt négy év során. 

Az Uber közleményben reagált, mint írták, számos ötletre adnak be szabadalmi igényeket, de nem mindegyikből lesz létező szolgáltatás vagy termék. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.