Bezár a Wichmann, az utolsó igazi kocsma a Bulinegyedben

2018 június 12., kedd 8:01

Nagyjából egy hónap múlva bezár a bulinegyed egyik utolsó régi kocsmája, a Wichmann Söröző - írja az Index. A tulajdonos, Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok és többszörös olimpiai dobogós azt mondta, 

70 éves korára elfáradt a vendéglátózásban. 

Az Index rákérdezett, nincs-e valaki, akinek a jelenlegi formájában átadhatná az üzletet, de Wichmann szerint nincs ilyen, inkább eladja a Kazinczy utcai üzlethelyiséget. 

A Wichmann szerepelt volna a 444 jó hely Budapesten című kiadványunkban is. Ezt írtuk a készülő könyvbe, bár nem nekrológnak szántuk:

Annyi mindenre használják ma a „legendás” jelzőt, hogy az teljesen elhasználódott. A Wichmann viszont tényleg legendás. A Wichmann Tamás kenuvilágbajnok által 1987-ben nyitott kocsma 30 év alatt semmit nem változott. Hiába nőtt fel körülötte a bulinegyed több száz vendéglátóhelye, meg sem érintette semmilyen divathullám.

A Wichmann kocsma, a szó legklasszikusabb értelmében. Nem bár vagy pub, hanem egy olyan hely, ahol egyszerű asztalok körül egyszerű italokat iszogatnak a vendégek, akik legfeljebb akkor kapják fel a fejüket, ha a Kazinczy utcáról betéved egy turistacsorda. Bár ezek szerencsére gyorsan távoznak, mivel nem tudják értelmezni a bent látottakat. Sokan a Wichmann rántotthúsos szendvicsét is legendásnak nevezik, de mi erre azért nem ragadtatnánk magunkat. Évente reppen fel a hír, hogy a főnök egyszer eladja, de egyszer tényleg el fogja, úgyhogy addig érdemes menni, amíg még lehet.