Bezár a Wichmann, az utolsó igazi kocsma a Bulinegyedben

szórakozás
2018 június 12., 08:01
comments 127

Nagyjából egy hónap múlva bezár a bulinegyed egyik utolsó régi kocsmája, a Wichmann Söröző - írja az Index. A tulajdonos, Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok és többszörös olimpiai dobogós azt mondta, 

70 éves korára elfáradt a vendéglátózásban. 

Az Index rákérdezett, nincs-e valaki, akinek a jelenlegi formájában átadhatná az üzletet, de Wichmann szerint nincs ilyen, inkább eladja a Kazinczy utcai üzlethelyiséget. 

link Forrás

A Wichmann szerepelt volna a 444 jó hely Budapesten című kiadványunkban is. Ezt írtuk a készülő könyvbe, bár nem nekrológnak szántuk:

Annyi mindenre használják ma a „legendás” jelzőt, hogy az teljesen elhasználódott. A Wichmann viszont tényleg legendás. A Wichmann Tamás kenuvilágbajnok által 1987-ben nyitott kocsma 30 év alatt semmit nem változott. Hiába nőtt fel körülötte a bulinegyed több száz vendéglátóhelye, meg sem érintette semmilyen divathullám.

A Wichmann kocsma, a szó legklasszikusabb értelmében. Nem bár vagy pub, hanem egy olyan hely, ahol egyszerű asztalok körül egyszerű italokat iszogatnak a vendégek, akik legfeljebb akkor kapják fel a fejüket, ha a Kazinczy utcáról betéved egy turistacsorda. Bár ezek szerencsére gyorsan távoznak, mivel nem tudják értelmezni a bent látottakat. Sokan a Wichmann rántotthúsos szendvicsét is legendásnak nevezik, de mi erre azért nem ragadtatnánk magunkat. Évente reppen fel a hír, hogy a főnök egyszer eladja, de egyszer tényleg el fogja, úgyhogy addig érdemes menni, amíg még lehet.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.