14-ről 18 évre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla a pedofil tanár büntetését

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Fővárosi Ítélőtábla 2018. június 13-án B.T. vádlott ellen szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben határozatot hirdetett, az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta - áll az Ítélőtábla közleményében.

B. T. vádlottat a Fővárosi Törvényszék 2017-ben 14 év fegyházra, a gyermeknevelői, felügyelői, gondozási, ápolási foglalkozástól végleges hatályú és mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, amiért 2005 októberétől 2014 februárjában történt elfogásáig több tucat, 12 évnél fiatalabb fiúval fajtalankodott. Ebben az időszakban nevelőként, illetve képesítés nélküli testnevelő tanárként és osztályfőnökként dolgozott különböző oktatási intézményekben, gyermekotthonokban. A vádlott a szociálisan hátrányos helyzetű, nevelésére és felügyeletére bízott, köztük 12. életévét be nem töltött fiúgyermekeket - akár akaratuk ellenére - éveken keresztül, rendszeresen fajtalanságra, illetve annak eltűrésére kényszerítette az oktatási intézményekben és gyermekotthonokban, a saját gépjárművében, a lakásán és a garázsában, illetőleg különböző szervezett kirándulások, táborozások alkalmával.


A Fővárosi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét akként változtatta meg, hogy a vádlott terhére megállapított nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekmények minősítését pontosította.

A vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés tartamát 18 évre súlyosította.

Az ítélőtábla eljáró tanácsának álláspontja szerint a kiskorú sértettek kiemelkedően magas számára figyelemmel indokolt volt a kiszabott büntetés súlyosítása a büntetési célok elérése érdekében.

A másodfokú határozat jogerős és végrehajtható.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.