Az óbudai közteresek véletlenül betiltották, hogy 12 éven aluliak kimenjenek az utcára

2018 június 13., szerda 6:15
256

„12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen. A nyári szünidőben ezért munkatársaink hosszabbított szolgálatban, 22:00 óráig járőröznek. Az ellenőrzések helyszíneit kiterjesztettük a vízpartokra és a játszóterekre is. Kérjük, ti is fokozottan figyeljetek a környezetetekben élő fiatalokra!”

írta ki hétfőn a Facebookra az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet (ÓBKF).

Ez alapján joggal lehetett feltételezni, hogy kitört a nyuggerterror, a Sztárklikk is arra következtetett, hogy a 12 éven aluliaknak kijárási tilalmat rendelt el az önkormányzat, de felhívták a figyelmet arra is, hogy a tiltás nem életszerű, mivel egy ilyen korú gyerek már egyedül jön-megy a környéken, lemegy a játszótérre, leviszi a szemetet, kutyát sétáltat, bevásárol vagy biciklizik.

Rosszban sántikáló, felügyelet nélküli óbudai gyerekek.

Az ÓBKF a félreérthető poszt miatt elnézést kért, majd egy hosszabb posztban megírta, hogy csak egy ajánlásról van szó, a gyerekeknek nem tilos kimenniük az utcára, ők csak a vonatkozó törvény értelmében járnak el. Mint írják: „nem a játszótéren békésen játszó vagy a lakótelepen bringázó, kutyát sétáltató gyermekek felügyelete, hanem a legveszélyeztetettebb célcsoport, a bandákba verődve randalírozó, a csellengő, a veszélyes tevékenységet folytató vagy veszélyes helyszíneken tartózkodó gyermekek ellenőrzése a cél. Elsősorban a »vigyázó tekintetre« és a jelenlét megteremtésére fektetve a hangsúlyt, de természetesen veszély észlelése esetén, azonnal intézkedést eszközölve.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt