Az óbudai közteresek véletlenül betiltották, hogy 12 éven aluliak kimenjenek az utcára

„12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen. A nyári szünidőben ezért munkatársaink hosszabbított szolgálatban, 22:00 óráig járőröznek. Az ellenőrzések helyszíneit kiterjesztettük a vízpartokra és a játszóterekre is. Kérjük, ti is fokozottan figyeljetek a környezetetekben élő fiatalokra!”

írta ki hétfőn a Facebookra az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet (ÓBKF).

Ez alapján joggal lehetett feltételezni, hogy kitört a nyuggerterror, a Sztárklikk is arra következtetett, hogy a 12 éven aluliaknak kijárási tilalmat rendelt el az önkormányzat, de felhívták a figyelmet arra is, hogy a tiltás nem életszerű, mivel egy ilyen korú gyerek már egyedül jön-megy a környéken, lemegy a játszótérre, leviszi a szemetet, kutyát sétáltat, bevásárol vagy biciklizik.

Rosszban sántikáló, felügyelet nélküli óbudai gyerekek.

Az ÓBKF a félreérthető poszt miatt elnézést kért, majd egy hosszabb posztban megírta, hogy csak egy ajánlásról van szó, a gyerekeknek nem tilos kimenniük az utcára, ők csak a vonatkozó törvény értelmében járnak el. Mint írják: „nem a játszótéren békésen játszó vagy a lakótelepen bringázó, kutyát sétáltató gyermekek felügyelete, hanem a legveszélyeztetettebb célcsoport, a bandákba verődve randalírozó, a csellengő, a veszélyes tevékenységet folytató vagy veszélyes helyszíneken tartózkodó gyermekek ellenőrzése a cél. Elsősorban a »vigyázó tekintetre« és a jelenlét megteremtésére fektetve a hangsúlyt, de természetesen veszély észlelése esetén, azonnal intézkedést eszközölve.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.