18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Félmeztelen nőket fotóztak az izlandi parlamentben, kiakadt az egyik képviselő

külföld
2018 június 13., 18:22
comments 130

Egy művészeti projekt keretében három félmeztelen nő vett részt egy fotózáson az izlandi parlamentben. A Demoncrazy nevű művészeti projekt alkotója, Borghildur Indriðadóttir azt mondta, az volt a célja a fotózással, hogy bemutassa, mennyire szemben állnak ezek a nők a politikát és a hatalmat jellemző középkorú, öltönyös férfi képével.

link Forrás

A fotózást azonban nem mindenki fogadta jól, az egyik jobbközép ellenzéki párt képviselője, Sigmundur Davíð Gunnlaugsson kérdéssel fordult a házelnökhöz, hogy megtudja,

  • ki adott engedélyt a fotózásra, ami szerinte reklámcélú volt,
  • hogy változnak-e ezentúl a hivatalos parlamenti öltözködési szabályok, és
  • hogy ez a magatartás mennyiben járul hozzá a parlament tekintélyének növeléséhez.

A házelnök válaszában elmondta, hogy az engedélyt a kormánykoalíció egyik képviselője adta a fotózáshoz, ami nem reklámcélú fotózás volt, és hogy a parlament képviselőkre vonatkozó öltözködési szabályok nem változnak meg, hiszen a fotókon szereplő három nő sem parlamenti képviselő.

Borghildur Indriðadóttir, a Demoncrazy-sorozat alkotója, azt mondta, kifejezetten örül a képviselő kérdésének, hiszen az, hogy egy öltönyös, középkorú férfi felháborodik a fotósorozaton, még tovább is viszi azt a témát, amit a művészeti projektjében fel akart vetni. (Grapevine

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.