Néhány tagállam több képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe a britek kilépése után

POLITIKA
2018 június 13., 12:41
comments 39

Az Európai Parlament létszáma 751-ről 705-re csökken azután, hogy az Egyesült Királyság kiválik az Európai Unióból. Az Egyesült Királyság 73 helyéből 46-ot tartanak fenn további bővítés esetére, 27 volt brit parlamenti helyet az aránytalanul kevés képviselővel rendelkező tagállamok kapnak. Erre 14 ország számíthat, de Magyarország mandátumainak száma nem változik.

Az Európai Parlament új összetételét még jóvá kell hagynia a Brüsszelben június 28-29-én összeülő Európai Tanácsnak. A döntés az Unió hivatalos lapjában történő megjelenését követő napon lép életbe. Magyarország a 2019-es EP-választások után is 21 képviselői hellyel rendelkezik majd az Európai Parlamentben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.