Alekszej Navalnij kiszabadult

Letöltötte harminc napos "adminisztratív elzárását", így csütörtökön kiszabadulhatott a fogságból Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető.

Navalnijt két nappal az orosz elnökválasztás előtt fogták el, mert "Nem cárunk nekünk!" címen tüntetéssorozatot szervezett Putyin ellen. A tüntetéseket, hogy, hogy nem, nem engedélyezték a hatóságok, ez pedig már önmagában alapot adott Navalnij bebörtönzésére.

Az OVD Info jogvédő szervezet információi szerint a Navalnijhoz fűződő május 5-ik ellenzéki megmozdulásokon az ország 20 városában több mint 1600 embert - Moszkvában több mint 700-at, Szentpéterváron 229-et, Cseljabinszkban 163-at, a szibériai Jakutszkban pedig 74-et - vettek őrizetbe. (Via MTI)


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.