Azért ejtették a nyomozást az olasz fociszövetség volt elnöke ellen, mert bár fogdosott egy nőt, az az ügyészség szerint elég öreg volt ahhoz, hogy ettől ne ijedjen meg

Az olasz ügyészek ejtettek egy szexuális zaklatásról szóló nyomozást, amiben az olasz futballszövetség volt vezetőjét, Carlo Tavecchiót vádolták azzal, hogy többször is megfogdosta Elisabetta Cortanit, a Lazio női klubjának elnökét. Azzal érveltek, hogy bár a vádak igazak, de a nő elég öreg volt ahhoz, hogy ettől ne ijedjen meg.

A Guardian szerint az ügyészségi jelentésből kiderül, hogy a vádak a fogdosásról valószínűleg igazak, de az ügyet állítólag túl későn jelentették be a hatóságoknak. A jelentés szerint az akkor 50 éves Cortani kora és az, hogy a múltban kapcsolatban volt Tavecchióval, azt jelenti, hogy nem félhetett vagy érezhette magát megalázva a fogdosástól vagy attól, hogy az ágyra akarták lökni.

Cortani 2017. november 24-i panasza szerint kétszer történt incidens. A 2015. májusi esetben Tavecchio megfogdosta a nő mellét, mondván: „Jól nézel ki! Jók a melleid!”, és meg is akarta csókolni, amitől a nő zavarba jött, és elhagyta a szobát. A másik alkalommal, 2016 augusztusán a férfi úgy próbált rámászni a nőre, hogy az már egy rejtett kamerát is viselt, Tavecchio ennek ellenére tagadja a vádakat.

A nő ügyvédje, Domenico Mariani azt mondta, panasszal élnek majd az ügyészség döntése miatt, mert „túl sok minden tisztázatlan a nyomozást illetően”.

Tavecchio magyarázza az olasz válogatott kiesését 2017. november 20-án.Fotó: Alberto Pizzoli/AFP

Carlo Tavecchio tavaly mondott le, és minden olasztól bocsánatot kért azért, hogy a válogatott 60 év után először nem jutott ki a világbajnokságra. Tavecchio korábban ötször állt bíróság előtt többek közt adócsalás és közokirat-hamisítás miatt, 2014-ben pedig fél évre eltiltották, mert lemajmozott egy fekete játékost. (Guardian)