Azért ejtették a nyomozást az olasz fociszövetség volt elnöke ellen, mert bár fogdosott egy nőt, az az ügyészség szerint elég öreg volt ahhoz, hogy ettől ne ijedjen meg

külföld
2018 június 14., 16:03
comments 56

Az olasz ügyészek ejtettek egy szexuális zaklatásról szóló nyomozást, amiben az olasz futballszövetség volt vezetőjét, Carlo Tavecchiót vádolták azzal, hogy többször is megfogdosta Elisabetta Cortanit, a Lazio női klubjának elnökét. Azzal érveltek, hogy bár a vádak igazak, de a nő elég öreg volt ahhoz, hogy ettől ne ijedjen meg.

A Guardian szerint az ügyészségi jelentésből kiderül, hogy a vádak a fogdosásról valószínűleg igazak, de az ügyet állítólag túl későn jelentették be a hatóságoknak. A jelentés szerint az akkor 50 éves Cortani kora és az, hogy a múltban kapcsolatban volt Tavecchióval, azt jelenti, hogy nem félhetett vagy érezhette magát megalázva a fogdosástól vagy attól, hogy az ágyra akarták lökni.

Cortani 2017. november 24-i panasza szerint kétszer történt incidens. A 2015. májusi esetben Tavecchio megfogdosta a nő mellét, mondván: „Jól nézel ki! Jók a melleid!”, és meg is akarta csókolni, amitől a nő zavarba jött, és elhagyta a szobát. A másik alkalommal, 2016 augusztusán a férfi úgy próbált rámászni a nőre, hogy az már egy rejtett kamerát is viselt, Tavecchio ennek ellenére tagadja a vádakat.

A nő ügyvédje, Domenico Mariani azt mondta, panasszal élnek majd az ügyészség döntése miatt, mert „túl sok minden tisztázatlan a nyomozást illetően”.

photo_camera Tavecchio magyarázza az olasz válogatott kiesését 2017. november 20-án. Fotó: Alberto Pizzoli/AFP

Carlo Tavecchio tavaly mondott le, és minden olasztól bocsánatot kért azért, hogy a válogatott 60 év után először nem jutott ki a világbajnokságra. Tavecchio korábban ötször állt bíróság előtt többek közt adócsalás és közokirat-hamisítás miatt, 2014-ben pedig fél évre eltiltották, mert lemajmozott egy fekete játékost. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt