Nézőkínzó meccsen nagyon simán verték az oroszok Szaúd-Arábiát

Előzetesen semmit nem vártunk a világbajnokság nyitómeccsétől, azt szinte pontosan megkaptuk. A házigazda orosz válogatott egy felkészülési meccs lendületét hozó meccsen könnyedén szerzett öt gólt Szaúd-Arábia ellen. 

Két adat a meccsről: 

  1. Az arab csapat a kaput sem találta el. 
  2. Az oroszok még ilyen pocsék ellenfél ellen is csak 73 százalékos pontossággal passzoltak, 40 százalékban volt náluk a labda.

A legemlékezetesebb pillanat messze Putyin szőrmelle volt:

Egy ember volt, akinek voltak futballra emlékeztető momentumai, abból kettő is. Az egykor a Real Madridban is játszó Cserisev lőtte az első és a negyediket.

És a második, külsővel.

Ok, Golovin utolsó pillanatos szabadrúgás is szép volt.

Csercseszov látszólag tökéletesen cserélt, a meccs embere, Cserisev viszont csak azért került pályára, mert Dzagojev megsérült. A keveset mutató Szmolov helyére beküldött Dzjuba pedig elős labdaérintéséből szerzett gólt. 

Az első gól:

A harmadik:

Putyin nem győzött elnézést kérni a szaúdi koronahercegetől.

1-0

3-0

és 5-0

Oroszország-Szaúd Arábia 5-0

Gól: Gazinszkij 12., Cserisev 43., 94., Dzujba 71., Golovin 94.

Oroszország: Akinfejev - Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov - Gazinszkij, Zobnyin - Szamedov (Kuzjajev, 64.), Dzagojev (Cserisev, 24.), Golovin - Szmolov (Dzjuba, 70.)

Szaúd-Arábia: Abdullah Al-Majuf - Muhammad Al-Buraik, Oszama Havszavi, Omar Havszavi, Jasszer Al-Sahrani - Szalem Al-Davszari, Abdullah Otaif (Fahad al-Muvallad, 64.), Szalman Al-Farazs, Taiszir Al-Dzsasszim, 
Jahja Al-Sehri (Hattan Bahebri, 74.) - Mohammad al-Szahlavi (Assziri, 84.)

A megnyitó legalább rövid volt. 

Viszont nagy találkozások lesznek még itt:

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.