Fidesz: az Aquarius egy Soros-hajó

Az Aquarius migránshajó egy „Soros-hajó” - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken Budapesten. Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatón kiemelte: nem ez az egy ilyen hajó működött az elmúlt időszakban, iparszerűen zajlik évek óta az a gyakorlat, hogy a Soros-hálózat hajói kvázi együttműködve az embercsempészekkel szállítják át Európába az emberek tömegeit - tudósít az MTI.

Az Aquarius fedélzete, még májusban, akkor kimentett emberekkelFotó: LOUISA GOULIAMAKI/AFP

A szóvivő arra nem tért ki, hogy az Aquarius miért Soros-hajó, de ha tippelnem kéne, akkor az a lényeg, hogy a hajót működtető Orvosok Határok Nélkül (MSF) korábbi vezetője állítólag jóban van Sorossal. Legalább is ezt írta korábban a Magyar Idők - igaz, ugyanott arra is utalgattak, Soros emberei robbantották ki az ebolajárványt Sierre Leonéban.

Olaszország vasárnap megtagadta a francia Sos Mediterranée és az Orvosok Határok Nélkül civilszervezetek által működtetett, 629 migránst szállító mentőhajó kikötését. A hajót Spanyolország fogadja be, ahonnan Franciaország is átvállal menekülteket. Orbán Viktor kedden azt mondta, Olaszország ezzel a lépésével bebizonyította, hogy a tengeri határokat meg lehet védeni. Másnap Olaszország engedélyezte egy 900 migránst szállító hajó kikötését.

19.50 NAGYON FONTOS FRISSÍTÉS!