Követhetetlen volt a színvakoknak a vébé nyitómeccse

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rengetegen kezdtek panaszkodni a Twitteren focivébé nyitómeccse alatt a csapatok mezválasztása miatt, mert a zöld (szaúdi) és a piros (orosz) pont olyan színek, amiket a színvakok nem tudnak megkülönböztetni.

Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Volt, aki inkább rádión hallgatta, mert a képernyőn egyáltalán nem tudta követni, mi történik:

A becslések szerint a színvakság a férfiak 8 százalékát érinti. A problémával már több futballszövetség is foglalkozni kezdett, az angol szövetség és az UEFA külön útmutatót adtak ki arról, hogyan lehet biztosítani az élvezetes meccsnézést a színvakoknak. (Mashable)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.