Közvetlenül Orbán hivatalához folynak be a kaszinók koncessziós díjai

Az új költségvetés tervezetéből derült ki, hogy a közvetlenül Orbán Viktor irányítása alá rendelt Miniszterelnöki Kormányirodához került a szerencsejáték felügyelet is. 

A felügyelet jövőre közel 1,6 milliárd forintból gazdálkodhat, ami csak a töredéke a kormányiroda teljes költségvetésének. A felügyeleti hatáskör miatt Orbánékhoz fognak befolyni a kaszinókoncessziós bevételek is, melyből 4,8 milliárd forintot vár a kormány jövőre az idei 4,7 milliárd forint után. A minimális mértékű emelés összhangban van a koncessziós díjak tervezett emelésével is.A terület korábban a Seszták-féle fejlesztési minisztériumhoz tartozott. 

A Miniszterelnöki Kormányiroda a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellé lépett be mint „a miniszterelnök kormányzati igazgatási munkaszervezeteként működő különös hatáskörű központi államigazgatási szerv”.  Az új irodát nem miniszter, hanem csak államtitkár vezeti majd, Bíró Marcell személyében. (Mfor/Népszava)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.