Közvetlenül Orbán hivatalához folynak be a kaszinók koncessziós díjai

politika
2018 június 15., 02:54
comments 105

Az új költségvetés tervezetéből derült ki, hogy a közvetlenül Orbán Viktor irányítása alá rendelt Miniszterelnöki Kormányirodához került a szerencsejáték felügyelet is.

A felügyelet jövőre közel 1,6 milliárd forintból gazdálkodhat, ami csak a töredéke a kormányiroda teljes költségvetésének. A felügyeleti hatáskör miatt Orbánékhoz fognak befolyni a kaszinókoncessziós bevételek is, melyből 4,8 milliárd forintot vár a kormány jövőre az idei 4,7 milliárd forint után. A minimális mértékű emelés összhangban van a koncessziós díjak tervezett emelésével is.A terület korábban a Seszták-féle fejlesztési minisztériumhoz tartozott.

A Miniszterelnöki Kormányiroda a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellé lépett be mint „a miniszterelnök kormányzati igazgatási munkaszervezeteként működő különös hatáskörű központi államigazgatási szerv”. Az új irodát nem miniszter, hanem csak államtitkár vezeti majd, Bíró Marcell személyében. (Mfor/Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.