Közvetlenül Orbán hivatalához folynak be a kaszinók koncessziós díjai

2018 június 15., péntek 2:54
108

Az új költségvetés tervezetéből derült ki, hogy a közvetlenül Orbán Viktor irányítása alá rendelt Miniszterelnöki Kormányirodához került a szerencsejáték felügyelet is.

A felügyelet jövőre közel 1,6 milliárd forintból gazdálkodhat, ami csak a töredéke a kormányiroda teljes költségvetésének. A felügyeleti hatáskör miatt Orbánékhoz fognak befolyni a kaszinókoncessziós bevételek is, melyből 4,8 milliárd forintot vár a kormány jövőre az idei 4,7 milliárd forint után. A minimális mértékű emelés összhangban van a koncessziós díjak tervezett emelésével is.A terület korábban a Seszták-féle fejlesztési minisztériumhoz tartozott.

A Miniszterelnöki Kormányiroda a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellé lépett be mint „a miniszterelnök kormányzati igazgatási munkaszervezeteként működő különös hatáskörű központi államigazgatási szerv”. Az új irodát nem miniszter, hanem csak államtitkár vezeti majd, Bíró Marcell személyében. (Mfor/Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt