Közvetlenül Orbán hivatalához folynak be a kaszinók koncessziós díjai

Az új költségvetés tervezetéből derült ki, hogy a közvetlenül Orbán Viktor irányítása alá rendelt Miniszterelnöki Kormányirodához került a szerencsejáték felügyelet is. 

A felügyelet jövőre közel 1,6 milliárd forintból gazdálkodhat, ami csak a töredéke a kormányiroda teljes költségvetésének. A felügyeleti hatáskör miatt Orbánékhoz fognak befolyni a kaszinókoncessziós bevételek is, melyből 4,8 milliárd forintot vár a kormány jövőre az idei 4,7 milliárd forint után. A minimális mértékű emelés összhangban van a koncessziós díjak tervezett emelésével is.A terület korábban a Seszták-féle fejlesztési minisztériumhoz tartozott. 

A Miniszterelnöki Kormányiroda a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellé lépett be mint „a miniszterelnök kormányzati igazgatási munkaszervezeteként működő különös hatáskörű központi államigazgatási szerv”.  Az új irodát nem miniszter, hanem csak államtitkár vezeti majd, Bíró Marcell személyében. (Mfor/Népszava)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.