Megszabadult a nyomkövetőtől a nemzet medvéje

ÁLLAT
2018 június 15., 19:52
comments 364

Megszabadult a nyomkövető nyakörvtől a szlovák-magyar határ mellett szerdán elengedett medve, amely az elmúlt hetekben bejárta az országot - tájékoztatta a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság pénteken az MTI-t.

A szabadon engedése előtt a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei egyedi azonosításra alkalmas eszközökkel látták el az állatot, ezek közül az egyik egy nyomkövető nyakörv volt. Most bejelentették, hogy a medvén már nincs rajta a nyomkövető, de a nyomait figyelemmel kísérik a két nemzeti park igazgatóság szakemberei és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai. A természetvédelmi őrök egyébként is folyamatosan figyelik a medvék felbukkanásait, és igyekeznek nyomon követni a mozgásukat, viselkedésüket vadkamerákkal és más eszközökkel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.