A 11-est hibázó Messi egyedül kevés volt Izland ellen

futball
2018 június 16., 15:27
comments 75

Hogy milyen volt Messi első vébémeccse? Ilyen:

photo_camera Fotó: JUAN MABROMATA/AFP

Az Izland-Argentína meccs első félideje kifejezetten jó volt, két tökéletesen elletétes játékfilozófiájú csapat találkozott. A selejtezőben csapnivaló formát mutató argentinok rövid passzokkal járatták a labdát, keresték a rést az izlandi falon. A selejtezőcsportjukat a horvátok előtt megnyerő, az argentinoknál fizikálisan jóval erősebb izlandiak pedig fegyelmezett játékkal, sűrűn tömörülve, minden támadást csírájában elfojtva igyekeztek annyira távol tartani a kapujuktól az ellenfelet, amennyire lehet. 

Messi próbálkozott párszor, de nem ő, hanem Agüero szerezte meg a vezetést a 19. percben. Nem egy kipasszolt helyzetből, egy inkább lövésnek, mint passznak szánt labdát kezelte le, lefordult a védőjéről, és bezúzta a rövid felsőbe. 

link Forrás

Az izlandiaknak nem kedvezett volna, ha nekik kell támadniuk, de a meccsen kiderült, hogy valóban rozoga az argentin védelem, ezt kihasználva gyorsan egyenlített a Németországban játszó Finnbogason a 23. percben.

link Forrás

Innentől kezdve az volt a kérdés, hogy Messi tud-e gólt lőni, a tanácstalan passzolgatás után szinte minden támadást rá játszottak ki. Lőtt is többször, de az izlandi kapus, Halldorsson nagy napot fogott ki, (ő lett a meccs embere), az izlandi csapat pedig szinte végig tökéletesen koncentrálva játszott. Kétszer hibáztak, egyszer a gólszerző Agüerót borította fel Magnusson, a 11-est viszont kihagyta Messi. Nem lőtte jól, félmagasan, nem eléggé a szélre helyezett, Halldorsson könnyedén védte. Messi a legutóbb hét 11-eséből 4-et elrontott.

link Forrás

A második izlandi kihagyást nem büntette a bíró, sőt, majdnem a csereként beállt Pavonnak adott sárgát műesésért, pedig eltalálta a lábát a 16-oson belül Saevarsson. Nem igazán érthető, miért nem nézte vissza a jelentet, a francia-ausztrálon simán megadtak utólag egy 11-est.

link Forrás

Az argentinok játékát elég könnyen olvasták az izlandiak, passzolgatás után valahogy középen átjutni az emberfalon, vagy odaadni Messinek, hogy ő vigye át. Amikor ritkán a széleken próbálkoztak, abban több fantázia volt, de valamiért nem erőltették ezt. 

Az izlandiak annyira feladták a passzjátékot, hogy Machserano egyedül többet passzolt, mint a komplett izlandi csapat.

link Forrás

A második félidőbe pedig csak a véekezésre koncetráltak, nem is lőttek kapura:

link Forrás

Messi lőlapja végül így nézett ki, a vébéken eddig nem villogó Ronaldónak jobb estéje volt tegnap. 

link Forrás

Statisztikailag fényes győzelemet aratott Argentína, ez pont semennyire sem érdekli az első vébémeccsén pontot szerző Izlandot. 

link Forrás

Maradona a páholyból nézte, hogy ezzel a csapattal aligha fog vébét nyerni Messi, természetesen magasról leszarva, hogy dohányzási tilalom van a stadionban.

link Forrás

És szipogott egy sort

link Forrás

Végül egy tanulságos adat, hova jutott 2010 szeptembere óta Izland és hol tart Magyarország. Az izlandiak 2014-ben pótselejtezőt játszottak a brazil vébéért, a horvátok 0-0 után 2-0-ra verték őket, ekkor még nem jutottak ki, de tovább javultak. Két évvel később már egyenes ágon jutottak ki az Európa-bajnokságra, ahová mi pótselejtezőn kvalifikáltuk magunkat. Most pedig csoportelsőként jutottak ki a vébére, erre nekünk esélyünk sem volt. Mindez a világranlgistán így néz ki:

link Forrás

Izland összelakossága 330 ezer. Ennyien elférnének majd a magyar stadionok új székein. 

Izland-Argentína 1-1

Gól: Finnbogason 23., illetve Agüreo 19.

Izland: Halldórsson – Magnússon, R. Sigurdsson, Árnason, Saevarsson – Hallfredsson, Gunnarsson (Skúlason, 76.) – Bjarnason, G. Sigurdsson, Gudmundsson (Gíslason, 63.) – Finnbogason (Sigurdarson, 89.). Szövetségi kapitány: Heimir Hallgrímsson

Argentína: Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Biglia (Banega, 54.), Mascherano, Meza (Higuaín, 84.) – Messi, Agüero, Di María (Pavón, 75.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli

Ebben a csoport van még Horvátország és Nigéria.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.