link Forrás

Barnarizses lencseágyon négy ízű tücsök. - Fincsi!

video
2018 június 16., 09:47
comments 210

  • Talán soha annyi tücsköt nem fogyasztottak még nyilvánosan Magyarországon, mint szerda este a Tilos Maratonon. A rádió egyik műsorvezetője, Tóth Szabolcs mutatta be kedvenc ételkülönlegességét.
  • A rovarevésnek nincs nagy hagyománya Európában, aki például tücsköt enne, az legközelebb Belgiumban talál.
  • A nagyüzemi állattartás egyre kevésbé tűnik fenntarthatónak, viszont a rovarevés egy reális alternatíva lehet. Ráadásul a világ többi részén már most is milliók fogyasztják az apró állatokat.
  • Lehet, hogy "rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember", de azért mi elmentünk az első magyar rovaripari konferenciára is.
  • Update: Tavaly november óta már Finnországban is lehet rovarokat ételként árusítani. Köszönjük a kiegészítést olvasónknak Balázsnak, akinek a két kedvence a tücskös-csokis proteinszelet és a tücskös-spenótos zöldségpogácsa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.