Barnarizses lencseágyon négy ízű tücsök. - Fincsi!

video
2018 június 16., 09:47
comments 210

  • Talán soha annyi tücsköt nem fogyasztottak még nyilvánosan Magyarországon, mint szerda este a Tilos Maratonon. A rádió egyik műsorvezetője, Tóth Szabolcs mutatta be kedvenc ételkülönlegességét.
  • A rovarevésnek nincs nagy hagyománya Európában, aki például tücsköt enne, az legközelebb Belgiumban talál.
  • A nagyüzemi állattartás egyre kevésbé tűnik fenntarthatónak, viszont a rovarevés egy reális alternatíva lehet. Ráadásul a világ többi részén már most is milliók fogyasztják az apró állatokat.
  • Lehet, hogy "rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember", de azért mi elmentünk az első magyar rovaripari konferenciára is.
  • Update: Tavaly november óta már Finnországban is lehet rovarokat ételként árusítani. Köszönjük a kiegészítést olvasónknak Balázsnak, akinek a két kedvence a tücskös-csokis proteinszelet és a tücskös-spenótos zöldségpogácsa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt