Orbán: „Nem akarunk a németek pénzén élni”

A magyar miniszterelnök a Helmut Kohl egykori német kancellár halálának első évfordulóján rendezett tanácskozáson értékelte a világ dolgait.

Leszögezte, hogy Magyarország tisztában van saját erejével, súlyával és feladatával mint uniós tagállam, és nem vágyik európai politikai szerepre. Mi, magyarok öntudatos, büszke, helyes önismerettel és reális helyzetértékeléssel bíró nép vagyunk - mondta, majd igen reálisan kijelentette, hogy

Magyarország 2030-ra nettó befizető ország lesz az unióban.

.Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Helmut Kohl német kancellár halálának elsõ évfordulóján tartott Budapesti Európa-beszéd címû konferencián, amelyet a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodája rendezett az Andrássy Gyula Német Nyelvû EgyetemenFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

„Nem akarunk a németek pénzén élni” - jelentette ki. Szó szerint ugyanezt elmondta 2012-ben is: „Szeretném világossá tenni, hogy nekünk nincs szükségünk a német adófizetők segítségére. Mi nem akarunk a németek pénzén élni, az osztrákokén még kevésbé, de az egy másik történet.”

Magyarország természetesen azóta is, ahogy a csatlakozása óta mindig, a nettó kedvezményezett tagállamok közé tartozik, azaz több támogatást kap az EU költségvetéséből, mint amennyit befizet. „Mi Magyarországon szeretnénk nettó befizetők lenni, de sajnos nem azok vagyunk” - mondta erről Lázár János januárban.

Orbán most az elmúlt fél évtizedet az EU legsikertelenebb öt évének nevezve, mert nem sikerült megvédeni a földrészt a migrációtól, a Brexittel „elvesztettük az Egyesült Királyságot”, „Brüsszel” pedig megbontotta az egyensúlyt az unió nyugati és kelet fele között. (via MTI, hvg.hu)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.