Szeptemberig nem jár a 4-es és a 6-os villamos az Oktogon és a Harminckettesek tere között

közlekedés
2018 június 16., 05:20
comments 277

Szombattól egészen szeptemberig pótlóbuszok járnak a 4-es és a 6-os villamos egy szakaszán, mert az Oktogon és a Harminckettesek tere között elbontják a villamossíneket, hogy modernebb vágányhálózatot építsenek ki. A körúton buszsávot alakítottak ki.

Ezen a hétvégén szinte a teljes szakaszon buszozni kell

photo_camera Fotó: MÁRKI Zsolt (BKÜ)

A nyári villamospótlás első hétvégéjén, vagyis június 16-17-én az ideiglenes forgalmi rend kialakításakor az Oktogon és a dél-budai végállomások között végig pótlóbusz jár. 

  • A Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között 4-6 jelzéssel jár a villamos.
  • Az Oktogontól Újbuda-központ M felé a 4-es jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni. A pótlóbuszra az Oktogonnál a 923-as, Újbuda-központnál a 918-as busz megállójában lehet felszállni. 
  • Az Oktogontól a Móricz Zsigmond körtér M felé a 6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni. A pótlóbuszra az Oktogonnál a 923-as busz megállójában, a Móricz Zsigmond körtérnél pedig a Karinthy Frigyes út 9. előtt lehet felszállni.  

A pótlóbusz útvonala a villamoséval megegyezik, és arra a párhuzamosan közlekedő éjszakai járatok megállóiban lehet felszállni. A pótlóbusz pontos megállóhely-listáját itt lehet elérni.  

Aztán csak az Oktogon és a Harminckettesek tere között

photo_camera Fotó: MÁRKI Zsolt (BKÜ)

Ezután a villamosok a Széll Kálmán térről csak az Oktogonig, a dél-budai végállomásoktól pedig csak  a Harminckettesek teréig közlekednek, a pótlóbuszok az Oktogontól a Corvin-negyedig járnak majd.

A pótlóbuszok zavartalan haladása érdekében a nagykörúton buszsávot alakítanak ki az Oktogon és Pál utca közötti szakaszon, ezért ott irányonként csak egy sávot használhatnak az autósok. (BKK)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.