Feltámadt a brazil válogatott, de nem számoltak Svájccal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem sikerült a visszatérés Brazíliának azok után, hogy saját rendezésű vébéjükön szenvedték el saját irapuatójukat, amikor kikaptak a németektől 1-7-re, 1-1-re hozták első meccsüket az orosz futball-világbajnokságon Svájc ellen.

Az első félidőben nyomasztó volt az általában a világ első vagy második legjobb csapatának tartott Brazília fölénye, és Philipe Coutinho góljáig valóban úgy tűnt, hogy rég volt ilyen jó formában a Neymar felépülésével a vébére végül kikerekedő brazil válogatott.

Svájc alig talált magára, de nem omlottak össze a brazil gól után, igaz, nagyon nem is ismerkedtek meg Ramosszal és kapujával. Seferovic időnként felkombinálta a csapattal a labdát a középpálya túlsó felére, ám a brazil 16-os közelébe már nem nagyon volt formája ezeknek az akcióknak.

A feltámadott brazilok azonban érezhetően ráültek az eredményre, fölényes labdabirtoklásuk eltűnt, nem nagyon forszírozták a második gólt.

A második félidőben ugyan lendületesebben kezdtek a brazilok, de egy Seferovic által vezetett kontrából bedobáshoz jutó svájciak meglepetésre gólt szereztek, Shaqiri szögletéből Zuber fejelt a hálóba.

Brazília ezután megzavarodott, és bár intéztek támadásokat, a jól összeszokott és az utóbbi nemzetközi tornákon hatékonynak tűnő kemény svájci védelem lelassította, és kivéreztette ezeket a próbálkozásokat. Átlövésekkel próbálkoztak a sárga-kékek, de ez sem jött be.

Közben az egyre magabiztosabbá váló Svájc kimerészkedett a brazil térfélre, és egészen addig, amíg a brazilok be nem pánikoltak attól, hogy elúszik a meccs, tulajdonképpen uralták is a játékot. 

Végül a 80. perctől újra nyomasztóvá vált a brazilok fölénye, Sommer kapujához szorították Svájcot, de a kapus remekül védett, mindkét kapura menő fejest (Neymar, Firmino) elfogott vagy kiütött. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.