Német - Mexikó? - ugyan! Brazil - Svájc? - ne fárassz! A nap igazi meccsét Mesterházy Attila és Tóth Bertalan vívják!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Sokan talán úgy vélik, hogy a labdarúgó világbajnokság vasárnapi mérkőzései a legérdekesebb összecsapások a következő órákban.

Úgyhogy még idejekorán tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a vasárnapon a Magyar Szocialista Párt tisztújító kongresszust tart, ahol többek között megválasztják a párt új elnökét. Két jelölt van:

  • Mesterházy Attila, aki már a 2010-es és a 2014-es választás idején is pártelnök volt,
  • és Tóth Bertalan, aki 2016 óta frakcióvezető.

Az MSZP sokáig Magyarország meghatározó pártja volt, 1994-98-ban és 2002 - 2010-ben kormányon voltak, és ezekben az években ők jelölhették a miniszterelnököket is. 2010-re azonban a párt elvesztett 1,4 millió szavazót. Azóta a párt kettészakadt, egyedül többet nem is indultak el parlamenti választásokon, és 2018-ban a Jobbik mögé szorulva, 12 százalékos eredménnyel végeztek. Az MSZP adja a mostani parlament 4. legnagyobb frakcióját, a Fidesz, a Jobbik és a KDNP mögött.

A kongresszus eseményeit az mszp.hu-n lehet percről-percre követni. Az események folyásának Molnár Zsolt megnyitó szavai adtak teret, aki az ügyrendi bizottság elnöke, és Botka László szerint fideszes ügynök is. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.