Német - Mexikó? - ugyan! Brazil - Svájc? - ne fárassz! A nap igazi meccsét Mesterházy Attila és Tóth Bertalan vívják!

Sokan talán úgy vélik, hogy a labdarúgó világbajnokság vasárnapi mérkőzései a legérdekesebb összecsapások a következő órákban.

Úgyhogy még idejekorán tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a vasárnapon a Magyar Szocialista Párt tisztújító kongresszust tart, ahol többek között megválasztják a párt új elnökét. Két jelölt van:

  • Mesterházy Attila, aki már a 2010-es és a 2014-es választás idején is pártelnök volt,
  • és Tóth Bertalan, aki 2016 óta frakcióvezető.

Az MSZP sokáig Magyarország meghatározó pártja volt, 1994-98-ban és 2002 - 2010-ben kormányon voltak, és ezekben az években ők jelölhették a miniszterelnököket is. 2010-re azonban a párt elvesztett 1,4 millió szavazót. Azóta a párt kettészakadt, egyedül többet nem is indultak el parlamenti választásokon, és 2018-ban a Jobbik mögé szorulva, 12 százalékos eredménnyel végeztek. Az MSZP adja a mostani parlament 4. legnagyobb frakcióját, a Fidesz, a Jobbik és a KDNP mögött.

A kongresszus eseményeit az mszp.hu-n lehet percről-percre követni. Az események folyásának Molnár Zsolt megnyitó szavai adtak teret, aki az ügyrendi bizottság elnöke, és Botka László szerint fideszes ügynök is. 

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.