Két hetet adtak Merkelnek a bajorok, hogy jobb megoldást találjon a határok lezárásánál

külföld
2018 június 18., 05:50
comments 106

Még két hetet kapott Angela Merkel az új kormány belügyminiszterétől, Horst Seehofertől, hogy megoldják a menekültek visszafordításáról kirobbant vitát. A bajor CSU el akarja érni, hogy fordítsák vissza a német határon azokat a menedékkérőket, akiket egy másik EU-s országban már regisztráltak. De Merkel továbbra is európai szintű megoldást akar, és nem szeretne különutas, német menekültpolitikát.

Angela Merkel és Horst Seehofer
photo_camera Angela Merkel és Horst Seehofer Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Merkel párja, a CDU hétfő reggelig tárgyalt a lehetséges megoldásról. Bár a bajorok hétfőre várták a megoldást, a Welt szerint a kancellár június végéig kapott haladékot, hogy a következő uniós csúcs előtt közös, európai megoldást találjon. A lap szerint a következő 10 napban Merkel rendkívüli találkozókat tart az olasz, az osztrák, a görög és a román vezetéssel, aminek a végén olyan kétoldalú megállapodásokat köthet, mint Olaszország Franciaországgal. Megerősítheti az EU határvédelmi ügynökségét, a Frontexet és megállapodások köthetnek a harmadik országokkal, különösen Tunéziával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.