Őrizetbe vették az Audi vezérigazgatóját

A dízelbotrány miatt a német rendőrség őrizetbe vette Rupert Stadlert, az Audi vezérigazgatóját. A müncheni államügyészség szerint fennáll a veszély, hogy Stadler bizonyítékokat tüntetett volna el.  Stadler 11 éve vezeti a vállalatot, az ügyészség egy hete jelentette be, hogy nyomozást indít ellene és egy másik elnökségi tag ellen. 

Rupert StadlerFotó: ARMIN WEIGEL/dpa Picture-Alliance/AFP

A gyanú szerint az amerikai dízelbotrány kirobbanása után tudhatott arról, hogy Európában is meghamisították a kibocsátási értékeket, de mégsem rendelte el a forgalmazás leállítását. Csalással és közvetetten okirat-hamisítással gyanúsítják. A bizonyítékok biztosítása érdekében az ügyészség Stadlernél és a másik elnökségi tagnál is házkutatást tartott. (Spiegel)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.