Ha részegen elalszol a vonaton, és a kalauzok felkeltenek, ne támadj rájuk, mert akár felfüggesztett börtönt is kaphatsz

Közfeladatot ellátó személy (kalauz) elleni erőszak (tarkón vágás, lábon rúgás) miatt emelt vádat az ügyészség egy 27 éves dombóvári férfival szembent.

A férfi 2018 áprilisában ugrott át Kaposvárra, hogy a barátaival egy helyi diszkóban szórakozzon. Alaposan berugott, aztán a hajnali órákban vonattal hazaindult. A vonaton azonban elaludt, és nem szállt le Dombóváron, így a vonat visszavitte Kaposvárra.

Az ellenőrök Kaposváron látták a fülkében alvó férfit és megpróbálták felébreszteni, mielőtt a vonat tovább indult volna Gyékényesre.

A vádlott végül nagy nehezen magához tért, azonban zokon vette, hogy az ellenőrök rendőrt akartak hozzá hívni, ezért nekik támadt, és az egyik ellenőrt előbb tarkón ütötte, majd lábon rúgta. „Az ellenőrök azonban megfékezték a vádlottat, és a fülke padlójához szorították, amíg a rendőrök a helyszínre nem értek” - írja az ügyészség.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.