Putyin meghívására ma érkezik Moszkvába a korrupció miatt hat évre a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltott Blatter

Elfogadta Vlagyimir Putyin meghívását a világbajnokságra Joseph Blatter, és ma Moszkávba is repül. A korábbi FIFA-elnököt a nemzetközi labdarúgó szövetség 2015-ben jogerősen hat évre tiltotta el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt. 

Az orosz elnököt ez nem zavarta, és ezzel a gesztussal hálálta meg, hogy Blatter volt a FIFA elnöke, amikor az oroszok megkapták a világbajnokság rendezési jogát. A 82 éves Blattert a szerdai Marokkó-Portugália, majd a Brazília-Costa Roca meccset nézi meg. 

Van még egy különleges vendég. Az MTI azt írja, hogy Takamado Hiszako hercegnő, a Japán Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke személyében 102 év után első ízben látogatott el a japán uralkodóház egy tagja Oroszországba.

A 64 esztendős hercegnő, Akihito császár unokatestvérének özvegye 1998 óta az összes labdarúgó-világbajnokságon jelen volt. A császári család tagjai közül utoljára Kanyjin Kotohito herceg járt Oroszországban, még 1916-ban, az első világháborúban Moszkvával, és így az antanthatalmakkal szövetséges Tokió képviselőjeként. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.