Tarlósék békejobbot nyújtottak a bicikliseknek

Tbg
közlekedés
2018 június 20., 14:24
comments 53

Ha még nem is beszélhetünk együttműködésről, de legalábbis ennek szándékáról írt alá nyilatkozatot szerdán a Kerékpárosklub elnöke és Tarlós István a Főpolgármesteri Hivatalban.

Ez pedig jókora előrelépés ahhoz képest, hogy a konzervatív városvezető eddigi politikai kirohanásainak célpontjai gyakran a budapesti bringások voltak, legalábbis akkor, ha az autós társadalom veszélybe érezte gyors előrehaladását a zsúfolt városban. Ilyenkor mindig a kerékpárosokat vette elő Tarlós István.

Az elmúlt években ráadásul több visszalépés is történt a kerékpáros közlekedés ügyében, régóta tervezett kerékpársávok eltűntek, építésüket határozatlan időre kitolták, stb.

Ahogy a Kerékpáros klub fogalmaz, most ismét leülhet a kerékpáros lobbi ahhoz az asztalhoz, ahol a jövő budapesti közlekedését tervezgetik:

„Az együttműködés célja, hogy BKK után a Budapest Közúttal és más fővárosi intézményekkel is rendszeresen tárgyalhassunk a kerékpározás fejlesztéséről egyes utak felújításának szintjétől kezdve Budapest 2030-ra kitűzött 10%-os kerékpáros forgalmi részarányának elérését segítő stratégiai döntésekig.”

A klub elnöke, Kürti Gábor az MTI tudósítása szerint kiemelte, hogy egyre jobb érdekképviseletük kapcsolata a fővárossal, és nagyon fontosnak nevezte, hogy a város kerékpárosbarát legyen. Megjegyezte azt is, hogy a útfelújításokkal kapcsolatban a főváros mindig kikéri a véleményüket.

Az ugyanakkor továbbra is világos, hogy Tarlós az autózó budapestiek polgármestere szeretne lenni elsősorban. Amíg a kerékpárosokkal az együttműködés szándékáról állapodott meg, addig az Autóklubbal magáról az együttműködésről.

A megállapodás értelmében a fővárosi önkormányzat az autóklubon keresztül fogadja az autós társadalom állásfoglalásait, különösen az ideiglenes forgalomszervezési kérdések közlekedésbiztonsági hatásaival kapcsolatban. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.