Tarlósék békejobbot nyújtottak a bicikliseknek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ha még nem is beszélhetünk együttműködésről, de legalábbis ennek szándékáról írt alá nyilatkozatot szerdán a Kerékpárosklub elnöke és Tarlós István a Főpolgármesteri Hivatalban.

Ez pedig jókora előrelépés ahhoz képest, hogy a konzervatív városvezető eddigi politikai kirohanásainak célpontjai gyakran a budapesti bringások voltak, legalábbis akkor, ha az autós társadalom veszélybe érezte gyors előrehaladását a zsúfolt városban. Ilyenkor mindig a kerékpárosokat vette elő Tarlós István.

Az elmúlt években ráadásul több visszalépés is történt a kerékpáros közlekedés ügyében, régóta tervezett kerékpársávok eltűntek, építésüket határozatlan időre kitolták, stb.

Ahogy a Kerékpáros klub fogalmaz, most ismét leülhet a kerékpáros lobbi ahhoz az asztalhoz, ahol a jövő budapesti közlekedését tervezgetik:

„Az együttműködés célja, hogy BKK után a Budapest Közúttal és más fővárosi intézményekkel is rendszeresen tárgyalhassunk a kerékpározás fejlesztéséről egyes utak felújításának szintjétől kezdve Budapest 2030-ra kitűzött 10%-os kerékpáros forgalmi részarányának elérését segítő stratégiai döntésekig.”

A klub elnöke, Kürti Gábor az MTI tudósítása szerint kiemelte, hogy egyre jobb érdekképviseletük kapcsolata a fővárossal, és nagyon fontosnak nevezte, hogy a város kerékpárosbarát legyen. Megjegyezte azt is, hogy a útfelújításokkal kapcsolatban a főváros mindig kikéri a véleményüket.

Az ugyanakkor továbbra is világos, hogy Tarlós az autózó budapestiek polgármestere szeretne lenni elsősorban. Amíg a kerékpárosokkal az együttműködés szándékáról állapodott meg, addig az Autóklubbal magáról az együttműködésről.

A megállapodás értelmében a fővárosi önkormányzat az autóklubon keresztül fogadja az autós társadalom állásfoglalásait, különösen az ideiglenes forgalomszervezési kérdések közlekedésbiztonsági hatásaival kapcsolatban. (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.