Társasjátékozni hívják az országgyűlési képviselőket, hogy megértsék, milyen hajléktalannak lenni

„A STEREO AKT, a Mentőcsónak Egység és A Város Mindenkié csoport szeretné játékra invitálni az országgyűlési képviselőket. Ennek a közvetlen hangulatú eseménynek a keretében, szakmai szervezetek és érintettek bevonásával szeretnénk párbeszédet kezdeményezni arról, hogy rövidtávú, látszatintézkedések helyett hogyan lehetne valódi lépéseket tenni a hajléktalanság égető problémájának megoldására.”

A pénteki esemény arra az alkotmánymódosításra reagál, amely törvényben tiltaná be a hajléktalanságot, és amelyet ma meg is szavazott a Fidesz és a Jobbik. De a Cím nélkül flashmob szervezői szerint az átfogó szociális és lakáspolitikai válság ezzel nem szűnik meg.

A Nyugati téri aluljáró lépcsőjén induló színházi játékban három nemrég utcára került karaktert irányítanak a nézők, döntéseket kell hozniuk a helyükben, és hozzá kell segíteniük őket ahhoz, hogy lakást találjanak. 

„Célunk, hogy rávilágítsunk, nem azért kell erőnek erejével dolgozni, hogy a közterekről elrejtsük, vagy erőszakkal szállókra, városszéli erdőkbe tessékeljük a fedél nélkül élőket, hanem hogy legyen hol lakniuk.”