Vádat emeltek a KFC az Index újságíróját bántalmazó biztonsági őre ellen

Súlyos testi sértés kísérlete miatt vádat emelt a VI.-VII. Kerületi Ügyészség egy 29 éves férfival szemben. A vádlott 2017. október 15-én a KFC-ben dolgozott biztonsági őrként. Az esti órákban szóváltás alakult ki közte és a gyorsétterem egyik vendége - Szabó Zoltán, az Index újságírója - között.

A vád szerint a vádlott a szóváltást megelégelve, indokolatlanul megragadta a sértettet a kabátjánál és kirángatta az étterem elé, ahol egyszer ököllel arcon ütötte. Szabó ekkor kérdőre vonta, amire az őr "legalább még kétszer nagy erővel, ököllel arcon ütötte". Szabó az ütések hatására háttal neki esett az ajtónak, majd a járdára esett.

Az ügyészség szerint Szabó zúzódásos sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja és ereje súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt, ezért vádolják súlyos testi sértés kísérletével. A KFC már másnap kirúgta az őrt. (Via Ügyészség)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.