Vádat emeltek a KFC az Index újságíróját bántalmazó biztonsági őre ellen

bűnügy
2018 június 21., 05:22
comments 220

Súlyos testi sértés kísérlete miatt vádat emelt a VI.-VII. Kerületi Ügyészség egy 29 éves férfival szemben. A vádlott 2017. október 15-én a KFC-ben dolgozott biztonsági őrként. Az esti órákban szóváltás alakult ki közte és a gyorsétterem egyik vendége - Szabó Zoltán, az Index újságírója - között.

A vád szerint a vádlott a szóváltást megelégelve, indokolatlanul megragadta a sértettet a kabátjánál és kirángatta az étterem elé, ahol egyszer ököllel arcon ütötte. Szabó ekkor kérdőre vonta, amire az őr "legalább még kétszer nagy erővel, ököllel arcon ütötte". Szabó az ütések hatására háttal neki esett az ajtónak, majd a járdára esett.

Az ügyészség szerint Szabó zúzódásos sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja és ereje súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt, ezért vádolják súlyos testi sértés kísérletével. A KFC már másnap kirúgta az őrt. (Via Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.