Az Airbus és a BMW is lelépéssel fenyegeti Nagy-Britanniát a brexit miatt

Csütörtökön a Nagy-Britanniában 14 ezer embert foglalkoztató repülőgépgyártó Airbus, pénteken pedig a BMW vezetése jelentette be, hogy ha az országnak nem sikerül megfelelő megállapodásra jutnia az Európai Unióval a szakításról, akkor távozhatnak az országból.

A Minit és a Rolls Royce-t is gyártó BMW brit vezetője, Ian Robertson elmondása szerint a nyár végéig bizonyosságra van szükségük azzal kapcsolatban, hogy az ország nem úgy hagyja ott az egységes belső piacot és a vámuniót, hogy nem születik egyezség az EU-val. 

A brit kormány jelezte, magabiztosak azzal kapcsolatban, hogy sikerül az ipari szereplők számára jó alkut kötniük  Brüsszellel. Jelen állás szerint Nagy-Britannia 2019 március 29-én hagyja el az Európai Uniót, és Theresa May miniszterelnök korábban már kizárta, hogy a vámunió tagjai maradjanak. 

Robertson szerint hónapokon belül tudniuk kell arra, hogy a kormány mit tervez a vámok és a kereskedelmi szerződések ügyében, különben versenyhátrány érheti őket. 

Csütörtökön az Airbus jelezte, hogy elkészítették kockázatelemzésüket, és arra jutottak, hogy ha az ország megegyezés nélkül hagyná el az EU-t, az komolyan ártana a vállalat brit teljesítményének. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.